Öncelikle saygılarımı sunuyorum.
Bir bankadan kullanmış olduğum 2 adet tüketici kredisi dosyası ve esnek hesap(Kredili Hesap, artı para da deniyor) için hakkımda icra takibi yapıldı. Tüketici kredisi borçlarımdan birisi için ayrı diğeri için ise ayrı icra takibi yapılmış. Düşük tutarlı kredi dosyası için %14 faiz ile takip yapılmış. ancak ne hikmettir ki yüksek tutarlı olan kredi dosyası takibe konulurken esnek hesap ile birleştirilmiş. takip tarihine kadar kredi asıl alacağı için %14, esnek hesap asıl alacağı için ise %85.50 faiz iletilmiş. Buraya kadar bir itirazım yok. Ancak bana tebliğ edilen İlamsız Ödeme Emrinde takip sonrasında borcun tamamına yani hem tüketici kredisi hem de esnek hesap alacağının tamamına yıllık %85.50 faiz işletileceği belirtiliyor. ben de tüketici kredisi için %85,50 faiz işletilmesine kısmi itiraz ederek müracatta bulundum. Dilekçemde asıl alacağa bir itirazım olmadığını, ancak tüketici kredisi borcu ile esnek hesap borcunun bir arada değerlendirilmesine ve borcun tamamına %85.50 faiz işletilmesine itiraz ettiğimi belirttim.
Bu durumda,
tüketici kredisi ile esnek hesabın ayrı ayrı icra takibine koyulması gerekmez miydi?
varsayalım ki bir arada takibe gidildi, tüketici kredisi için de esnek hesapla aynı şekilde %85.50 fazi uygulanması doğru mudur?
Hakim karşısına çıkar isek borca değil kredinin esnek hesap olarak değerlendirilmesine ve bu sebeple fahiş faiz oranı ile takibe devam edilmesine itiraz ettiğimi beyan edersem hakim kredinin kendi başına esnek hesabın ise kendi başına fazie tabi tutulması gerektiğine karar verebilir mi?
Saygılarımı sunuyor şimdiden nazik cevaplarınız için teşekkür ediyorum.