UYAP Geldi, Fosforlu Kalem Gitti (Gibi)
Çeşitli zamanlarda daha çok hukuk davalarım oldu.
Şimdilerde bir ceza davası ile uğraşıyorum. Bu dava yüzünden UYAP sistemini biraz tanıdım.
Eskiden UYAP yokken emsal Yargıtay Kararlarını bulur, güzel renkli fosforlu kalemle ilgili cümlelerin üzerini çizerdim.
Gene öyle yapayım dedim. Ama dilekçelerimizi UYAP'a tarattığımız için, fosforlu kalemle çizlmiş cümleyi UYAP2tan inceleyince üzeri siyah kalın kalemle çizilmiş cümle gibi görüyor. Yani fosforlu kalemle üzerini çizdiğim cümle UYAP üzerinden okunmuyor. Üzeri karalanmış cümle gibi gözüküyor.
Şİmdi hakimlerin hepsi evraka bakıyor diyemeyiz. Bazıları da belki UYAP üzerinden bakıyorlar dilekçelerimize. Ekrandan okuyunca fosforlu kalemle çizdiğimiz yerleri görmüyorlar tabi. O kadar iş yoğunluğu arasında da dosyaya bakmayı unutabilir falan yani lehime çıkabilecek bir karar gecikebilir yada çıkmayabilir.
Onun için ben artık ekte sunduğum belgelerde önemli gördüğüm yerlerin üzerini fosforlu kalemle çizmiyorum. Önemli gördüğüm yerlerin altını dolmakalem yada tükenmez kalemle çiziyorum. Ki cümle de rahatça UYAP üzerinden okunsun.
Hiç istemesem de fosforlu kalemi bıraktım. Özellikle avukat arkadaşlar ne derler bu konuda merak ediyorum.
Cevap: UYAP Geldi, Fosforlu Kalem Gitti (Gibi)
Altını üstünü çizmek yerine önemli kısımları büyük karakterle yazmak koyu italik yapmak da bir tercihtir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Altını üstünü çizmek yerine önemli kısımları büyük karakterle yazmak koyu italik yapmak da bir tercihtir.
Önemli kısımları büyük harfle yazsak hakim "bu adam bana bağırıyor" diye düşünür mü ki?
Hayır onda o yürek yoktur olsa olsa dikkatimi çekmek istemiştir diye düşünür :)