Vergi borcu aciz hali, aciz vesikası
Merhabalar.benim bir tanıdığım 2005te iş yerini kapatmak zorunda kalıyor ve vergi borcu 12.000 tl olarak hesaplanıyor.iş yerini iflas ettiği için kapattığından dolayı vergi borcunu ödeyemiyor.şu anda borç 39.000 tl olarak görünüyor.kişi şu anda işçi olarak asgari ücretle çalışıyor.biz bu vergi borcunda indirim ya da vergi borcunu ödeyemediğimiz için başkaca herhangi bir işlem yapabilir miyiz?vergi aciz vesikasının 5 yıl süreyle her yıl vergi dairesine verilmesi vergi borcunu ortadan kaldırır mı?çok acil yardımlarınızı bekliyorum....
Cevap: Vergi borcu aciz hali, aciz vesikası(acillll)
aciz vesikasını siz vermezsiniz, vergi dairesi düzenler. aciz vesikası borcu ortadan kaldırmaz, faiz işlemesini durdurur. sizin durumunuzda aciz vesikası olayı zor. borcun zamanaşımına uğrama ihtimalini beklemek dışında fazla yapacağınız birşey yok. birde borcun doğumu ve devamındaki süreçlerde önemli. Belki borcun gelişimi hukuka uygun şekilde olmamıştır
Borcun zamanasımına ugramasını beklemek biraz mantıksız geliyor zira çok daha eski tarihlerdeki vergi borçların tahsili için hala ugrasıldıgını görebiliyoruz.Peki biz borcun faizi için itirazda bulunabilir miyiz?Evetse nasıl ve gerekçe olarak ne gösterebili
geçen senelerde 6111 sayılı yasa çıktı yapılandırma için, hem faizler ve gecikme cezaları makul seviyelerde silindi hem de bildiğim kadarıyla 18 aya kadar taksitlendirme imkanı tanındı. Neden başvurmadınız? Geçen haftalarda bildiğim kadarıyla bu yasa kapsamında yapılandırmalar için süre sona erdi. Eğer borcunuzun miktarının gücünüze göre indirilmesi durumunda gerçekten ödeme gibi bir niyetiniz varsa bence ilgili vergi dairesine dilekçe verip taksitlendirme talep edin, yoksa ne olursa olsun ben borcu ödeyemem, ben bu borçtan kurtulmanın yollarını arıyorum diyorsanız daha çok beklemeniz gerekecek zira adresinize hacze gelinebilir, maaşınıza da haciz konulabilir.