Rayiç bedel farkı tapu harcı vergi cezası
2010 yılında konut kredisi kullanarak bir daire satın aldım, tapu harcını belediyenin belirlemiş olduğu rayiç bedel üzerinden ödemiştik, şimdi bana bir ceza geldi.
Gerekçe satış bedeli tapu harcı farkı ve ceza toplam 300 TL
Bununla ilgili yapacak bir şey varmıdır acaba.
Cevap: Rayiç bedel farkı tapu harcı vergi cezası
belediyede belirlenen vergi değerleri evlerin rayiç değerinden düşük oluyor. ancak kişiler alım satım harcını vergi değerinden ödüyorlar. normalde alım satım harcı sayış değerinden ödenmeli (kanunen) kişiler kredi kullanmadıysa sorun çıkmıyor. ancak kredi kullanıldığında banka tapuya şerh düştüğü için kullanılan kredide vergi değerinden fazla olduğu zaman evin daha fazla bir paraya alındığı ortaya çıkıyor. bu cezalara genelde birşey yapılamıyor ve dava açılırsada kaybediliyor. sadece şu şekilde kazanılıyor ben şundan şundan dolayı fazla kredi çektim demek ve bunun nedenini belgelerle ispat etmek. çoğu kimsede bu şekil ispat edici belgeler olmuyor. Benim tafsiyem ödemeniz yönünde
aydınlattığınız için çok teşekkürler
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
belediyede belirlenen vergi değerleri evlerin rayiç değerinden düşük oluyor. ancak kişiler alım satım harcını vergi değerinden ödüyorlar. normalde alım satım harcı sayış değerinden ödenmeli (kanunen) kişiler kredi kullanmadıysa sorun çıkmıyor. ancak kredi kullanıldığında banka tapuya şerh düştüğü için kullanılan kredide vergi değerinden fazla olduğu zaman evin daha fazla bir paraya alındığı ortaya çıkıyor. bu cezalara genelde birşey yapılamıyor ve dava açılırsada kaybediliyor. sadece şu şekilde kazanılıyor ben şundan şundan dolayı fazla kredi çektim demek ve bunun nedenini belgelerle ispat etmek. çoğu kimsede bu şekil ispat edici belgeler olmuyor. Benim tafsiyem ödemeniz yönünde
Aynı sorunla bende karşıkarşıyayım. Emlakçının yüzünden, ilk kez bir ev aldığımız için bizde bu hataya düştük. Geçen ay maliyeciler geldi. bende satın aldığım rakamı söyledim. Haliyle ceza geldi. Fakat benim başka bir sorum var. Ben vergidairesine gidip borcumu hesapplattım. cezayada indirim istedim. satan ve satılan adına 360 ar lira toplan 720 lirayı ben ödeyeceğim. Ama bana tebliğ edilen tarih 5 yılı geçmiş durumda mayıs 2009 tarihinde almışım evi. Şimdi bu duruma zaman aşımından itiraz edebilirmiyim? Nasıl yol izlemem gerekiyor. teşekkürler.
Zamanaşımı takip eden yıldan hesaplanır. Yani 2010. Sizin içinde süre 2014 sonunda doluyor. Bu nedenle zamanaşımı söz konusu değil. Bu arada satana düşen rakamı siz ödemekle yükümlü değilsiniz.