İcra mı, Tüketici Mahkemesi mi?
Merhaba,
THH lehime karar verdi. Meblağ 2.000TL. Kararın karşı tarafa iadeli taahhütlü tebliği üzerinden 12 gün geçti. Zaten firma parayı ödemeyeceğini daha önceden de belirtmişti. Şimdi ben ne yapmalıyım?İcraya mı gideceğim, mahkeme mi açacağım? Lütfen yardımcı olabilir misiniz, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar?Firmanın ikametgahı farklı şehirde. İcra açarsam nasıl olur? İcra için ne yapılıyor? Masrafı var mıdır?
Cevap: İcra mı, Tüketici Mahkemesi mi?
Merhaba,
Bu tutar için Tüketici Mahkemesine dava açmanız gerekir. Saygılarımla,
Karar eğer ilçe THH'ndan çıktıysa için mahkemeye gisilmesi gerekir fakat il THH'sından çıktıysa bağlayıcı sınırın altında kalıyor , ilamlı icraya başvurabilirsiniz diye biliyorum.
Bu arada karada ne yazıyor?
İlçe THH'den çıktı. Kararda Tüketici mahkemesine delil olabileceği yazıyor, 2000TL' nin iadesine karar verildiği belirtiliyor.
Mahkemeye başvururken THH kararını eklemem yeterli mi?
Duruşma tahminen ne kadar süre içinde olur ve ilk duruşmada karar verilir mi?
İade dışında farklı bir karar alınma durumu olur mu? Paramı ve dava masraflarını alabilecek miyim?
sanırım konu dikkatten kaçtı yoğunluktan :)
arkadaşlar bilgi paylaşımı ltfn
heyet karar vermişse ve ücret iadesi demişse
15 gün mahkeme süreci 15 gün posta süreci , 1 ay bekledikten sonra size gelen giden belge yoksa,
paranızı icra yoluyla alabilirsiniz.
Tüketici Mahkemesi'ne başvurdum. Mahkemeden kağıt geldi. 15 gün süre vermişler delilleri sunmam için. Araya bayram girdi. Bu süre 15 güne ilave edilir mi? Yoksa 15 günlük süreye resmi tatiller de dahil midir?
Mahkemenin delil talep etmesi standart bir durum mu?
Ne delil ekleyeceğim bilemedim.. :(
bilmeden etmeden niye mahkemeye başvuruyosunuz anlamıyorum açıkçası,
neyse sıfırdab başlayacaksınız, elinizde evrak ne varsa vereceksiniz, ayrıca ilgili mahkemenin kalemine gidip, hakem heyetinden dosyanın istenmesini sağlayacaksınız.
bilmeden etmeden başvurmadım. eğer dikkatle okursanız üstteki yazıları saygıdeğer avukatımız tavsiye etti.
- - - Updated - - -
bilmeden etmeden başvurmadım. eğer dikkatle okursanız üstteki yazıları saygıdeğer avukatımız tavsiye etti.
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
heyet karar vermişse ve ücret iadesi demişse
15 gün mahkeme süreci 15 gün posta süreci , 1 ay bekledikten sonra size gelen giden belge yoksa,
paranızı icra yoluyla alabilirsiniz.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20111226-4.htm