İş akdi 25/2 h maddesi gereği tazminatsız işten çıkarılma hakkında
iyi akşamlar 19.06.2008 tarihinde toplam 2 sene 8 ay çalıştığım ilaç firmasından iş kanunu 25/2 h maddesi gereği taminatsız işten çıkarıldım.09.12.2010 tarihinde İş mahkemesine davacı oldum ve 03.10.2012 tarihinde davayı kaybettim.sizce bu davayı yargıtayda kazanabilirmiyim ?
Cevap: iş akdi 25/2 h maddesi gereği tazminatsız işten çıkarılma hakkında
Tarihlerden hangisinde hata var?
Tarihlerin hepsi yanlış sanırım. 2008 de feshedilen bir sözleşmeyi nasıl 2012 de dava konusu ettiniz anlamadım. Neyse, tarihleri yok sayarsak şayet, bu davanın yargıtayda kazanılıp kazanılamayacağı ile ilgili fikir, ancak ve ancak dava dosyasının incelenmesi ile verilebilir zira burada hiç bir bilgi verilmemiş.
şlginize teşekkür ederim tarih düzeltildi gerekçeli karar açıklandıktan sonra önümüzü daha net görürüz değil mi?
İşvereninizin sözleşmenizi feshetme sebebi olarak gösterip, mahkemenin de işvereninizi haklı gördüğü, hatırlatıp ta yapmamakta ısrar ettiğiniz iddia edilen olay neydi?
4 tane savunmamı almışları ben de bazılarını suçumu kabul ediyorum diye yazmıştım,bu yüzden mi davayı kazanamadık acaba.
Suçu kabul ettiğinize göre bu kendinizce haksız olduğunuzu ve firmanın da sizi çıkarmak için haklı gerekçesi olduğunu gösterir. Yine de yargıtay yolunuz açık.
Cemulas; karar'da aynen ne yazıyor, bi ekleyebilir misin? (Sadece karar bölümünü) (İsimleri vb. değiştirerek)
gerekçeli karar çıkmadı henüz,sadece hakim davayı redetti.
Yargıtay'da tabıkı bozma kararı gelebilir ancak siz yapmakla ödevli bulunduğunuz görevleri size hatırlatıldıgı halde yapmadıgınızı savunmalarınızda kabul etmıssınız.Bu haklı fesih sebebidir ve tazminat da alamazsınız.Dosyanın içeriğini bilmediğimden söyleyebileceklerim ancak bu kadar.