Sizce de bu olayda bir gariplik var mı ? 86/1,86/3-E,87/1-a
2008 yılında olaydan 1 gün önce aralarında sözlü tartışma yaşanmış ertesi gün gittiği internet kafe den konuşmak için çağırılark dışarı çıkartılıp tekrar kısa bi sözlü tartışmadan sonra fiziken çok iri olan olan A şahsı (17) (B) şahsını (18) yere yatırarak yumruklamaya başlamış ve görgü şahitlerinin ifadesine göre A ŞAHSI İÇERİ GİREREK B ŞAHSINI DIŞARI ÇAĞIRDI. DIŞARDAN SESLER GELİYORDU ÇIKTIĞIMDA A ŞAHSI B ŞAHSININ ÜSTÜNE OTURMUŞ YUMRUK ATIYORDU B ŞAHSI CAN HAVLİ İLE CEBİNDEN ÇIKARDIĞI BIÇAĞI A ŞAHSININ BACAĞINA SAPLADI diye ifade vermişler ve 2. bıçak darbesi sağ ayak dorsifleksiyonunu sağlayan siniri koparmıştır ve TCK'nın 86/1,86/3-E,87/1-a maddelerinden 5 yıl ceza almış olup daha öncesinden hiçbir olaya karışmadığı için sadece 10 aylık indirim yapılarak 4 yıl 2 ay 3 gün Hakim ceza vermiş B şahsında da yaralanma vardı ama sadece tek taraflı kamu davası açılmış ağır tahrik indirimi de vermesi gerekmezmiydi ?
Sanığın ailesi sonrasında madur olan A şahsının ameliyatını yaptırmış olup Ameliyatı yapan Doc.Dr Sağ ayakta sinir kopması vardı yapılan başarılı ameliyat neticesinde ''YETERLİ AYAK DORSİFLEKSİYONU MEVCUTTUR'' diye Adli Tıp'a rapor göndermiş fakat adli tıptaki uzm.dr hiç bir Emg. Mr testi istemeden göz muaynesi ile Sakatlığın devam ettiğini ve sürekli ayağın zayıfladığını belirtmiş olup raporu göndermiş, cezai işlem bu rapora göre uygulanmış sonucunda TCK'nın 86/1,86/3-E,87/1-a maddelerinden 5 yıl hapis cezasına çarptrılılmış 10 aylık düşüm yapılarak 4 yıl 2 ay 3 gün olarak dosya temyiz edilmek üzere yargıtaya gönderilmiş fakat 4 yıl sonra onanarak gelmiş. Sizce ceza da artırım fazla değil mi?. A şahsını ben sık sık görüyorum bisiklete biniyo yürüyüşünde problem yok garsonluk yapıyo 8 9 saat ayakta duruyo futboll oynuyo ama sakat kaldı ve sürekli sakatlık ilerliyo diye rapor tutulmuş şu an arkadaşım aranıyo adli tıp doktoru A şahsının ailesinden için Şİkayetci değiller siz bunun ameliyatını yaptırın ceza alır ama içeri almazlar demiş. Durum bu kendi de ailesi de perişan oldu elimden geldiği kadar özenle yazmaya çalıştım yardımcı olursanız yada en azından bundan sonra nasıl bir yol izlenebilir 4. yargı paketinde çıkacak olan maddelerden yararlanabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim...
Cevap: Sizce de bu olayda bir gariplik var mı ? 86/1,86/3-E,87/1-a Lütfen yardım
Yok mu küçük de olsa bilgi verebilecek kimse bu şekilde artırım yapılması doğru mu?
Cevap: Sizce de bu olayda bir gariplik var mı ? 86/1,86/3-E,87/1-a Lütfen yardım
Evet ben sizin değerlendirmelerinize katılıyorum şahsen ceza takdirinde abartıya kaçılmış biraz yanlı bir karar verilmiş gibi avukatı yok muydu bu şahsın temyiz edilmedi mi?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Evet ben sizin değerlendirmelerinize katılıyorum şahsen ceza takdirinde abartıya kaçılmış biraz yanlı bir karar verilmiş gibi avukatı yok muydu bu şahsın temyiz edilmedi mi?
Edildi hocam noktasına dokunulmadan onandı geldi ve karşı tarafta hiçbir sakatlık aksama en ufak birsey kalmadı ameliyattan sonra ve gerçekten olay anında bacağına bıçağı saplayıp korkutmasa idi eminim boynu kırılabilirdi kısacası adaletin adaletsizliğine uğradılar..