Tehdit Suçu ve Kesilen Ceza Hk.
Merhabalar,
XXX. Ltd. Şti. isminde bir şirket düşünün bundan önceki sahibi ve müdürü öldürülmüş, yerine 2007 yılında kayyumla kardeşi atanmıştır. Şirketin Piyasada yüklü miktarda alacağı bulunmaktadır.
2010 Yılında Cumhuriyet Başsavcılığına Şirket Müdürü tefecilik,gasp, vb nedenlerden dolayı toplu şikayette bulunulmuş, Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu Örgüt olarak Görmüş ve İzmir Ağır Ceza Mahkemesine göndermiştir.
Olaylardan bir tanesi 2006 yılı Aralık ayında 3 Kardeş Şirket müdürü tarafından tehdit edilmiş yanında da yeğeni bulunuyormuş. Müştekiye göre yeğeni hiç birşey konuşmamış fakat eli belindeymiş. fakat ne silah nede başka birşey görmüşler. İfadeleri bu yönde.
Ağır Ceza Mahkemesi yeğeni hiç bir şekilde karşısına alıp konumadan sadece sikayetin yapıldığı cumhuriyet başsavcılığında verdiği ifadeye karşılık cezalandırmış. Duruşmanın görüldüğü Ağır ceza mahkemesi sanık yeğeni hiç bir şekilde mahkemeye davet etmemiş son mahkemede bile son savunmasını istememiştir.hiç bir şekilde 2010 yılından bu yana tebligat ile mahkemeye çağırmamıştır.
Sonuç Olarak sanık yeğen : 3 kardeşi ayrı ayrı tehditten 2 şer yıldan 6 yıl ceza almış temyiz yolu açık olmak üzere.
Şimdi Sormak istediğim. Bahsi geçen olay gerçek olarak var sayıyıyorum. Adama sormazlarmı 2006 da tehdit edilmişssiniz. niye 2010 yılında gelip şikayet ediyorsunuz. 4 senedir nerdeydin. 4 senedir birşey oldumu diye.
Sanık yeğen hiç bir şekilde savunması alınmadan nasıl olurda 6 sene ceza verilir.
Sanık yeğen olay tarihhi itibari ile 18 yaşında olup eğitimli bir insan olup geriye kalan hayatında da eğitim üzerinde hayatını sürdürmüş karakolun kapısından girmemiş hiç bir sicil kaydı olmayan bir insan. nasıl olurda eli belinde diye 6 sene ceza alır.
HSYK en büyük tehditi kanunu yoksaymaktır diyor. ben bu durum karşısında nasıl kanuna güveneyim.
NOT: BAHSİ GEÇEN 3 KARDEŞ 2002 YILINDAN BU YANA ŞİRKET ÜZERİNDE BORÇLARI BULUNMAKLA BERABER 2010 YILINDA İCRA TAKİBİ KESİNLEMİŞ VE PARAYA ÇEVRİLMİŞ ALACAK TAHSİL EDİLMİŞTİR. SÖZ KANUSU ŞİRKET MÜDÜRÜ BU MAHKEMEYE GERÇEK KİŞİ ÜZERİNDEN ŞİKAYET EDİLİYOR. FAKAT BÜTÜN İŞLEMLER TÜZEL. KARDEŞ KARDEŞİN ŞAHİTLİNİ YAPIYOR VE 6 SENE CEZA ALINIYOR. BU NASIL BİR KANUNDUR.
NOT2: SANIK YEĞENİN MAHKEME KARARINDA HER KARDEŞİ TEHDİT ETMEKTEN 2 ŞER YIL OLMAK ÜZERE 6 YIL CEZASINA, YEĞENİN GEÇMİŞ HAYATI HÜRRİYETİ VS GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA AYNI SUÇU TEKRAR İŞLEYEBİLECEĞİ ŞÜPHESİNE VARILDIĞINDAN CEZASINDA İNDİRİME GEREK DUYULMAMIŞTIR DENİLİYOR. KARAKOLUN KAPISINDAN GİRMEMİŞ. HİÇ BİR OLAYA KARIŞMAMIŞ HİÇ BİR CEZASI OLMAYAN BİRİNE BUNLAR SÖYLENEMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.