Cevap: Yaş küçültme davası
sayın arkadaşlar yardımcı olabilirseniz , fikirlerinizi paylaşırsanız minnettar olacağım.
170 kez okunan bir soruya 1 cevap bile olmamış . ne kadar paylaşımı seven bir topluluk burası.
Evet neden kimse cevap vermiyor?
Ben de yaşımı küçültmek istiyorum gerçek doğum tarihim 1985 temmuz ve kimliğimde 1984 ekim yazıyor okula 1992 tam 7 yaşında başladım ve babam isteyerek ve bilerek büyük kayıt ettirmiş, yaşımı küçültmek istiyorum sanırım tescil tarihi 1986 ya da 1987 olmalı. benim sorum şu dilekçeye davalı kısma babamı mı yazmalıyım yoksa nüfus müdürlüğünü mü? bir de dilekçeyi asliye mahkemesine verirken hastane raporu nüfus kayıt evrakları gibi belgeleri birlikte mi veriyoruz yoksa sonradan mı mahkeme isteyecek?
Şimdiden çok teşekkürler, emeğinize sağlık
Alıntı:
buubuu rumuzlu üyeden alıntı
170 kez okunan bir soruya 1 cevap bile olmamış . ne kadar paylaşımı seven bir topluluk burası.
Çok haklısınız kimse cevap yazmıyor.
- - - Updated - - -
Merhaba ben 06.12.1989 doğumluyum kimliğimde yazan tarih de bu ancak ailem beni 90 lılarla okula başlatmış ve lise ve üniversitede hazırlık okuyarak 3 sene kaybetmiş gibi gözüküyorum bu da iş bulma sürecinde önüme engel çıkartıyor. Devlet hastanelerinde de daha 24 yaşıma girmeden 24 yazıyor yaş kısmında ve bu durumda rahatsız edici. 24 gün yüzünden 1 yaş büyük gözüküyorum ancak 06 12 1989 hastane doğumluyum dava açıp ;kimliğimdeki doğum tarihimi 01.01.1990 olarak yazılmasını talep etsem kazanma şansım olabilir mi ?beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.