Nic.tr de teknik idari ve ödeme sorumlusu olarak gözüktüğüm + sözleşme ile içerik ve stratejik düzenlemesi şahsımda olan site için hack davası ?
Özerk bir kurumun internet sitesinin haber içerik düzenlemeleri, bilgi işlem altyapısının tahsis edilmesi, internet tabanlı sistem stratejilerinin belirlenmesi ve Dns sistemi ile ilgili ayarlarının yapılması işi, tarafımdan ihale yolu ile yüklenilmiş olup, ilgili bir sözleşme ile 1 yıllığına tarafımdaydı.Ayrıca kurumun yazılı belgeleri ile de alan adı için idari, teknik ve ödeme sorumlusu olarak şahsım tayin edilmişti. Sözleşmenin geçerlilik süresi içerisinde ilgili kurumun çalışanları tarafından sözlü hakarete maruz kalmam nedeniyle sistemin işleyişini Dns kayıtlarını değiştirmek suretiyle ve gerekçesini (Kurumda çalışan kişilerin şahsi çıkarlarına ters düştüğüm için Hakarete uğradığımı) yazarak durdurdum.
Ancak kurum şikayetçi olmamasına rağmen, Kurumda çalışan iki kişinin adı durdurma gerekçemde yazılı diye bu kişiler internet sitemiz hack edildi diye savcılığa suç duyurusunda bulundu ve savcı bu duyuruda kurumu da müşteki olarak göstermiş. ve 244/1 den dava açmış + 125 de bulunuyor. Sizce bu durumda bir anormallik yok mu ? Sonuçta sözleşmeler ve Nic.tr kayıtları ortada sistemin işleyişi tamamen benim kontrolüm altında sisteme yeni girilecek verileri ve bilgiler tarafımca kontol edilip giriliyor. Sözleşmemde de bana muhalif hiçbir madde yok yani istediğimi yapabiliyorum.
1. Kurum adına kendi yürüttüğüm internet sitesine bir yazı yayınladım diye hakkımda 244/1 den dava açılması normal midir ?
2. Telefon faturamızı yatırmadığımız zaman operatör şirket "-Aradığınız numara borcundan dolayı kapalıdır" diyor, bu adamlar sözleşmeye dayanarak gerekçe ile birlikte sistemi kapatabiliyor da ben neden kapatamıyorum ? Aynı durumlar.
3. 244/1 ucu son derece açık bir madde değilmi ? Bir Bilişim Sisteminin İşleyişini Bozmak !??
İlginize Çok Teşekkür Ediyorum Cevaplarınızı İvedilikle Arz ediyorum arkadaşlar çok teşekkürler.
Cevap: Nic.tr de teknik idari ve ödeme sorumlusu olarak gözüktüğüm + sözleşme ile içerik ve stratejik düzenlemesi şahsımda olan site için hack davası
224, neyin 224'üdür bilmiyorum ancak yapılan işlemin "hack" olmadığı aşikar.
Bununla birlikte sayfaya ne yazdığınızı da bilmiyoruz. "Ücreti ödenmediğinden dolayı yayın durdurulmuştur" yazsaydınız verdğiniz örneğe uygun olabilirdi. Fakat siz kişilerin isimlerini de içeren ve sezinlediğim kadarı ile bu kişilere hakaret içeren bir yazı koymuşsunuz. Bunu da telekom'un anonsu ile örneklendirmek kanaatimce uygun değil.
Cevap: Nic.tr de teknik idari ve ödeme sorumlusu olarak gözüktüğüm + sözleşme ile içerik ve stratejik düzenlemesi şahsımda olan site için hack davası
Bilişim sucları 244/1
Ayrıca sayın savcı hakaret demiş ancak ben bu kisiler hakkında çeşitli iddialarda bulundum bunların da ispatları var... (hem görgü şahitleri hem de somut deliller) acaba iddialarımı ispatlarsam sonuc ne olur ?
Ancak tabi gerekçe ücret de olabilir baska birşey de bu davanın sadece hakaret üzere açılması gerekmezmiydi ( yanlışsam duzeltin ltf)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
224, neyin 224'üdür bilmiyorum ancak yapılan işlemin "hack" olmadığı aşikar.
Bununla birlikte sayfaya ne yazdığınızı da bilmiyoruz. "Ücreti ödenmediğinden dolayı yayın durdurulmuştur" yazsaydınız verdğiniz örneğe uygun olabilirdi. Fakat siz kişilerin isimlerini de içeren ve sezinlediğim kadarı ile bu kişilere hakaret içeren bir yazı koymuşsunuz. Bunu da telekom'un anonsu ile örneklendirmek kanaatimce uygun değil.