İftira suçu için mesaj Atması Şart mı? + dilekçe sonucu
Merhaba,
facebookdan birisi benim adımla açtığı hesapla kendine küfür edip bana dava açmıştı. Dava sonucunda "suçun sair unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle facebook üzerindeki hakaret eylemlerinin suç olmadığı yönündeki iligli TCK maddeleri, uluslarası sözleşmeler, facebook şirket sözleşmesi v.s.. yönündeki savunmamın kabülü sonucunda beraat ettim ayrıca bu kişinin iddia ettiği mesajların ip numarası da benim talebimle yapılan yazışmalar sonucunda bulundu ve ip numarası benim değil davacının oturduğu ildeki bir internet kafeden çıktı, internet kafe işletmecisi tanık olarak dinlendi ama kimin o gün internet kafeye geldiğini hatırlamadığını olay eski olduğu için kamera kayıtlarının da tutulmadığını söyledi. Haliyle davadan ayrıca yeterli kanıt olmadığı gerekçesiyle de beraat ettim
şimdi iftira davası dilekçemi savcılığa verdim ama iftira suçuna dayanak olarak mesajları onun attığı iddiasına direk yer vermedim, bunun yerine bu kişinin benimle arkadaş olduğunu iddia ettiği ama buna dair bir kanıt olmadığını belirtip , facebook üzerindeki hakaret eylemenin suç olamdığını ileri süren savunmama ve bana dava açan kişinin kendi kurduğu lisanssız web sitesinde kendisini "web sitesi uzmanı" olarak tanıttığını haliyle bu işlerden anladığını ve o mesajların suç olmadığını bildiğini, ayrıca o mesajların benden gelmediğini bildiğini bu nednele mesajları atan kişinin aslında o olmasa bile iftira suçunun oluştuğunu ileri sürdüm.
sizce bundan bir sonuç alabilir miyim? Dilekçem 20 sayfa sürdü ve söylediğim herşeye bir kanıt buldum hatta davacının yalancı olduğuna dair kanıt olarak bana dava açtıktan sonra başka isimle mesaj atıp farklı adres vermesini ve aylar sonra verdiği farklı adreste şirket kurmasının tesadüf olamayacağını benim bunu önceden bilemeyeceğim için bu mesajı benim uydurmamın da imkansız olduğunu v.s.. hepsini yazdım. Sizce takipsizlik çıkma ihtimali bunca kanıta rağmen olabilir mi ve olursa neden olur?
ikinci sorum ise : Savcılığa dilekçemi vereli 3 hafta oldu ama ne arayan var ne soran dilekçemin akıbetini nasıl öğrenebilirim? Ya dilekçe kaybolursa ve şikayet hakkım da elimden giderse diye endişeleniyorum :/