Aldatan Erkek ne gibi ceza alabilir?
Selamlar. Çok saygı duydugumuz aile dostumuz olan bir arkadaşımızın başından geçen olay için, değerli avukat büyüklerimizden nasıl bir yol izleyebileceğimiz konusunda yardım istiyoruz. Şimdiden anlayışınız ve ilginiz için teşekkür ederiz.
Kadın ev hanımı, 1 erkek 1 kız çocukları var. Erkek ise bir turizm merkezinde otelde çalışıyor. Daha önce 2 defa farklı zamanlarda 2 bayanla telefonda ve internet ortamında görüşmeler, msjlaşmalar yaşamış. Her defasında olay günyüzüne çıkınca pişmanlığını dile getirip hanımına bir daha böyle bir hata yapmayacağını söylemiş. Hanımı 2 çocuğunu düşünerek katlanmış ve affetmiş. 1 yıl aradan sonra yani bu hafta içerisinde yine gizlice gece yarısı msjlaşırken yakalamış ve tartışma sırasında teli kocasının elinden almış. Telefonda tüm msjlaşma kayıtları mevcutmuş. Aslında boşanmayı çok istiyor fakat her ne kadar boşanmak istesede 2 çocugunu düşünerek içine atıyor kinini nefretini. Sadece eşine öyle bir ceza verilsin istiyor ki, o ceza veya korku ile bir daha aynı hatayı yapmaya cevsaret edemesin istiyor.
Siz degerli avukat büyüklerimin bu olay sonucunda neler yapılabilir bize yol göstermelerini rica ediyoruz. Saygılarımla...
Cevap: Aldatan Erkek ne gibi ceza alabilir? Lütfen Yardım !!!
Hukuki olarak böyle bir yol yok ancak hukuki olmayan yolları bilemem..:)
Bu gün itibariyle 300 ün üzerinde kişi bu konuyu okumuş, fakat sadece 1 kişi cevap vermiş. Öncelikle cevap verme zahmetinde bulunan düşünceli arkadaşıma canı gönülden teşekkür ederim. Bazı konular insanlar için galiba önemsiz ve fıkra gibi geliyor olmalı. Duyarsız olmak, bakıp geçmek bizim türk milletinin geninde var galiba. Keşke insanların birbirine olan bağlılığı, yardımseverliği ve bririnin sıkıntısına elden geldiğince yardım etmeye çalışma isteğini sadece filmlerde değil de, türk milletinin ruhunda olan bir duygu olduğunu ölmeden görebilsek.
Sn Nalbantoğlu sorunuza gayet kısa ve net olarak cevap vermiş zaten. Demek ki sorunuzu okuyan herkes cevabı veren kişiyle aynı düşüncede ki tekrar aynı cevabı vermek istememişler.
Biri doğru yanıt verdiğinde onu teyid etmeye gerek yok ki. Bahsettiğiniz gibi bir ceza yok. Eskiden zina ceza nedeniydi. Şimdi o da suç değil. Kısacası aldatmanın cezai müeyyidesi yok. Oldu mu?