Kararda yazılmayan ev eşyası
Boşanma davamda davacı kadın ev eşyalarının da paylaşılmasını talep etmişti.
Birinci duruşmada hakim paylaşılması istenilen ev eşyaların listesinin özellikleri ile verilmesini istedi. İkinci duruşmada davacı taraf beyanlarını sundu ama yazılı beyanlarında ev eşyaları yoktu. Sözlü olarak ta eşya taleplerinin olmadığını bildirdiler. Hakim duruşma tutanağına "davacı tarafın ev eşyalarına yönelik beyanlarının sunulduğu görüldü ve bir örneği davalı tarafa verildi." yazdırdı. Ancak hakim gerekçeli kararda ev eşyaları ile hüküm yazmamış. Biz de dikkat etmedik
Ancak dava sonucunda davacı mı temyiz etti yoksa yargıtay re'sen mi takdir etti bilmiyorum ama yargıtay tüm hükümleri onayıp, davacı kadının ev eşyalarının paylaşılmasını istediğini, eksik harç tamamlatılarak istenilen eşyaların listesinin istenilerek hüküm kurulması gerektiği yönünde karar vermiştir.
Halbuki aile hakimi bunu boşanma davasında yapmıştı ve duruşma tunanaklarında da bu durum mevcuttur. Sanıyorum yargıtay bunlara dikkat etmeden gerekçeli kararda hüküm kurulmadığı için böyle bir karar verdi. Dosya şimdi yeni esas aldı. Avukatım yok bundan sonraki durum ne olur ve yazılı sözlü ne yapmamı tavsiye edersiniz. Şimdiden teşekkür ediyorum
Cevap: Kararda yazılmayan ev eşyası
Belirttiğiniz sebeplerle mahkemenin kararında direnmesini isteyebilirsiniz.
- - - Updated - - -
Henüz duruşma günü verilmedi. Duruşma olmadan önce yazılı olarak bildirimde bulunmak mı daha iyidir yoksa duruşma gününde sözlü olarak söylemek mi daha faydalı olur?
Önceden vermeniz daha uygun olur.
- - - Updated - - -
Önceden vermeniz daha uygun olur.