Cevap: Tehdit suçunun oluşması
Tekrar mesaj çek,parayı ödememekte ısrar ederse daha önceki mesajımda olduğu gibi kötü olacağını bu kötü durmu mahkemeye taşıyacağını ve Mahkemede bunun cevabını veremeyeceğini çok zarar çekeceğini belirt .
Bu durumda hak arama yerini Mahkeme olarak gösterdiğin için tehdide girmez.Alenen ölümle tehdit etmediysen yada beden bütünlüğünü bozacak ,zarar verecek eylemlerde bulunacağını iddia etmediysen bir şey olmaz.
ev sahibiysen konturatı noterden yapsanıza 100 ytl masraf oluyor.ellinde resmi bir belge olur.ödemese çatır çatır alırsın paranı mahkemede.bir avukata danış avukat adama mesaj çeksin.ben davayı açıyorum diye adam ertesi gün partayı getirir merak etme sen muhatap olma.
Sayın Üstadlar;
Telefon mesajı ile çalıştığım işyerinde yürüttüğüm özel ilişkim hakkında söylentiler oluşturan bir kişiye aynen şu mesajı yazdım:''Kız arkadaşımla aramızdaki her şey bizi ilgilendirir. bizim hakkımızda etrafta tek bir kişinin tek bir laf ettiğini duyarsam ömrümün sonuna kadar uğraşırım onunla. Duymak istemediğin şeyleri duymazsın ve duymasan senin içinde hayırlı olur.'' bu cümle bir tehditmidir? değil ise savunmada ne yazabilirim? Saygılarımla.
Merhaba, Avukat ya da konu hakkında bilgisi olan değerli insanlardan bilgi talep etmek istiyorum yüksek müsadelerinizle.
Bir İnternet sitesinde yetkiliyim ve birini siteden atmak zorunda kaldım. Sitede kötü niyetli ve beni tanıyan birisi de bilgilerimi(tel numaram, adım soyadım vs.) vermiş. Benimle sürekli uğraştığı için de sahte bir face book hesabıyla yine onun da sahte bir facebook hesabına uyarı amaçlı tek bir mesaj attım o da şuydu: "Ayağını denk al, kabusun olurum." yazdım ve başka da bir şey yazmadım. bu tehdit suçu oluşturur mu?
Değerli cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürker