Kişi bizimle yaşamamakta ancak ikameti nedeniyle icra bizim eve geliyor?
Merhaba,
Babam ve annem boşandı. Babam tekrar evlendi. Oturduğumuz ev annemin üzerine ve babamla bir irtibatımız yok. Yalnız babam ve yeni eşi ikamet olarak sanırım bizim evi göstermişler. Babamın yeni eşinin borcu ortaya çıkmış ve ikamet bizde diye dayımın telefonuna yarın şu saatlerde evinize gelinecektir diye mesaj gelmiş. İcranın bizim evimize gelmesi, hatta icrayı geçtim sırf bu nedenle soruşturma için dahi bizim evimize gelinmesi nasıl bir durumdur? Evimize gelmelerini engellememiz için ne yapılmalıdır? Başkasının icrası sırf ikameti bizim ev gösteriliyor diye (ki bizim bilgimiz bile yok) bir sorun oluşturur mu? Desteklerinizi rica ediyorum, iyi çalışmalar.
Cevap: Kişi bizimle yaşamamakta ancak ikameti nedeniyle icra bizim eve geliyor?
Babanızın yeni eşinin borcundan dolayı dayınızın telefonuna mesaj geliyor??Nasıl bir bağıntı anlamadım:) Şunu söyleyebilirim; babanızın borcu olsa anlarım da, tamamen soyun dışında olan yeni eşinin borcundan dolayı sizin sorumlu tutulmanız mümkün değil zaten. Oldu da babanızın veya babanızın eşine kefil olduğu bir borç bile olsa, annenizle babanızın boşandığını söylersiniz icra memurlarına, boşanma ilamını da gösterirsiniz. Zaten ev annenizin üzerine olduğu için bir hak iddia edemezler. Bu adres ile alakaları yok burada oturmuyolar dersiniz, hatta yeni adreslerini biliyorsanız yardımcı olmak için memurlara adresi verirsiniz bir memnun olurlar ki sormayın gitsin.