cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Mağduriyetim dolayısıyla yaklaşık 10 aydır iş hukuku üzerine araştırma yapan biri olarak hiç 4 yıldır süren bir davaya şahit olmamıştım, gerçekten yazıklar olsun böyle adalete..
Sorunuza gelince; davalar devam ediyorsa henüz herhangi bir para alacağınızın olması mümkün değil. Sanırım duruşmaları avukatınız takip edip size bilgi veriyor, eğer 4 yıldır bu dava sürüyor ise avukatınızın "kazandık" demesi bana çok tuhaf geldi, "kazanacağız" dese ayrı. Davaların zaman aşımına uğraması sanırım 30 yıl, fakat sizin davanızda böyle bir husus söz konusu olmaz dilerim. Yerel mahkemenin gerekçeli kararı açıklamasından sonra eğer kaybederseniz tabiiki dosyayı yargıtayda temyiz edebilirsiniz, aynı şey davalı için de geçerli. Mahkemeler iddialar ve bu iddialara verilen cevaplarla yürür, tabiiki iddiaları sunmanın da bir zaman aralığında yapılması gerekir. Davanızda şahit dinlenmiş, bilirkişi tayin edildiğini varsayarak raporun da mahkemeye sunulduğunu dikkate alırsak hakim hala neyi bekliyor tabi kendisine sormak lazım. 21 duruşmadır neye karar veremiyor ilginç. İnşallah 2 ay sonraki davada lehinize karar çıkar ve en azından yerel mahkeme süreci sona erer