Hizmet tespit davasında düzenli mailler kanıt olabilir mi?
Aranıza yeni katıldım öncelikle herkese merhaba,
Size hizmet tespit davası ile ilgili danışmak istiyorum
Hizmet tespit davasında düzenli mail kayıtları yapılan işi ve hizmet süresiniı ispat etmek için kanıt olabilir mi?
18/06/2012 ile 31/08/2012 tarihleri arasında Ada Tasarım adlı bir firmada tasarımcı olarak çalıştım
Bu firmadan ayrılmama yakın sigorta il müdürlüğünü telefonla arayıp sorduğumda sigortamın 11/08/2012 de başlatıldığını öğrendim
55 gün geç başlatılan sigortam için hizmet tespit davası açarsam
Ada tasarımda sigortalı olarak çalışan 2 kişi vardı 1 kişide sigortasız çalışıyordu
Sigortalı çalışanların kendi menfaatleri uğruna benim lehime şahitlik yapmayacağının ve yalan beyanda bulunabileceğinin endişesini taşıyorum
orada çalıştığım dönemi ispat etmek için mail adresimde kayıtlı bulunan orada çalıştığım süre boyunca hergün çizdiğim ve firma sahibine gönderdiğim tasarımlar benim için kanıt olur mu?
Cevap: Hizmet tespit davasında düzenli mailler kanıt olabilir mi?
apx1985, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Öncelikle bir üye tavsiyesi, firmanın adını kamuya açık alanda bu şekilde yazmamalısınız. Bu hususa dikkatinizi çekmek istiyorum, hassas konudur.
- Bir iş sözleşmeniz var mıydı? Sözleşme tarihi neydi ve bir nüshası size verildi mi? (Yada buna benzer başka bir belge)
- Hizmet tespit davası açmadan önce Bölge Çalışma Müdürlüğüne başvurun, şikayetinizi oraya yapın derim, kendi adıma. Müfettişler inceler. Rapor lehinize olursa eksik primleri işverene ödetme yazısı yazarlar. Buna rağmen gelişme olmazsa dava açmanızı öneririm. (Daha hızlı sonuç alabilirsiniz)
- E-Postaların delil olup olamayacağı konusunda bir görüşe varamadım.