Hükmün açıklanmasını geri bırakılması 5 yıldan 3 yıla mı indirildi?
Herkese selamlar!
2009 Eylül ayında hakkımdaki şikayete binaen kamu davası açılmış, 2010 Mart ayında birinci celsede madde 106'dan 6 ay ve müştekiler 2 kişi olduğundan %25 artırılma yapılarak 7.5 ay ceza aldım. Daha önce hiç bir suç işlemediğim için hükmün açıklanması 5 yıl süre ile geri bırakıldı.
2 konu hakkında görüşlerinizi öğrenmek isterim.
1 - Bu 5 yıllık süre suçun işlendiği tarihten itibaren mi başlar yoksa mahkeme kararı tarihinden mi başlar?
2 - Gazetelerde ve internette HAGB hakkında 3 yıl olarak yayınlar bulunuyor. Buna göre hakkımda verilen HAGB 5 yıldan 3 yıla mı inmiştir?
Saygılar,
Cevap: Hükmün açıklanmasını geri bırakılması 5 yıldan 3 yıla mı indirildi?
Bende merak ediyorum. 5 yıl mı 3 yıl mı ?
Alıntı:
Burzum rumuzlu üyeden alıntı
Bende merak ediyorum. 5 yıl mı 3 yıl mı ?
40 küsur yaşındayım, 18 yaşıma kadar anamdan babamdan yediğim tokatlar yan yana koysan Edirne'den Kars'a 6 şeritli git-gel otoban olur. Bunun yanı sıra o yaşıma kadar valide pederden gebertirim seni nidasıyla büyüdük Allah'a şükür. Tuttuk kardeşimizle münakaşa ederken bir gebertirim seni dedik. Aldılar dile, doladılar yola gittiler savcıya, ne imiş meğer? madde 106'ya göre tehdit etmişiz. Hem de ölümle tehdit etmişiz.
Siz merak ediyorsunuz ya, ben esas bu yasayı yapanın ve mahkemede anlattığım bu durumu ölümle tehdit olarak değerlendiren sayın hakim beyin haleti ruhiye sini merak ediyorum. Ya biz bu "gebertirim seni" lafıyla büyüdük be. Demek ki, psikopat olmamız lazım 18 sene ölümle tehdit edilmişiz. Yani bu yasaları yapanlar ölümle tehdit etmenin bu Türkçe lisanının neresinden başladığını ayırt edemiyorlar mı?
Ondan sonra mahkemelerde dosyalar yığılı, efendim adalet gecikiyor, bir hakim şu kadar dosyayla, bir savcı bu kadar dosyayla uğraşıyor, 5 te ziyade lafları dinleyip duruyoruz.
Eski Türk filmlerinde mahallelerde babacan polis komiserleri olurdu, orta yerde yaralamalı kavgalar bile olsa iki tarafı yatıştırırdı, sulh ederdi. Şimdi bana bilmem ne dedi, hop fezleke, hop soruşturma, hop mahkeme, hop bilmem kaç ay ceza.
Hakime sormak istedim ama soramadım tabi. Konuşturmuyorki! Eğer elinde HAGB imkanı olmasa beni 7.5 ay ceza evine gönderecek miydin? Sanıyorum gönderemezdi. Şimdi kolay tabi, HAGB var. Güya suçlunun lehine gösterilen bir durummuş gibi. Basıyor cezayı 2 seneye kadar sonra da HAGB. Adam içeri girmiyor, dışarıda kalıyor, hakim cezalandırmış oluyor ama adamın hayatında fiilen bir şey değişmediği için vicdanı rahat.
Hadi kaldırın bu HAGB'yi de görelim. Türkiye'deki tüm ceza evlerine ilaveten tüm otelleri, pansiyonları, resmi kurum kamplarını ceza evine çevirseniz bile yine de yetmez.
Bu konuda Sayın Peterman'a hak vermemek mümkün değil.
amca-yeğen konuşuyor:
- Nasılsın eşşek herif
+ Sağol emice iyiyim
- Ne zamandır neden aramadın dey..sun dölü
+ Hapisteydim emice
- Neden girdin kodese itoğlu it?
+ Adamın biri küfür etti emice
- Ne dedi de kızdın ki pu...
+ Ulan dedi emice
Yani en ağır küfürler hakaret olmaz ama bir "ulan" adam öltürtecek bir küfür olabilir.