Sahibinden Takas Dolandırıcılığı
Sahibinden dolandırıldım . Olay soyle ınternete ılan vermıstım telefonumu baska bırı bana mesaj attı takas dusunurmusun dusundugum telefondu bana sundugu ve fıyatlar aynı kabul ettım farklı sehırlerde oldugumuz ıcın karsılıklıklı kargoya werelım tmm dedım. Karsılıklı takıp numaralarını werdık bana mesaj geldı sonra urun teslım edıldı bende teslım aldım urunu ewe gıdıp actıgımda bos kutu gelmıstı.. sımdı ne yapabılırım bu durumda savcılıga versem karsı taraf bende kargoya werdım buyrun belgem dese bı sey yapamam diye düşündüm :((Lütfen yardım
Cevap: Sahibinden Takas Dolandırıcılığı
ya yokmu bı cvp arkadaslar
Yapabileceğiniz bir şey yok.
Suç duyurusunda bulunursanız dolandırıcılıktan soruşturma açılabilir..
bı oncekı yorumda avukat bey bı sey yapılmaz dedı ama !
Alıntı:
nefayda rumuzlu üyeden alıntı
bı oncekı yorumda avukat bey bı sey yapılmaz dedı ama !
Hukuk böyle bir şey zaten :)Hukuk görüş farklılıkları sayesinde ilerler.Bazı savcıların takipsizlik kararı verdiği olaylarda bazıları ise iddianame düzenleyebilmektedir.Şahsi düşüncem savcı olayı sorusturacaktır.Kargoyla çok işim olmadı ama bir şey gönderecekken tartıyorlar diye biliyorum.Gramajı bellı oluyor.Bu ağırlıktanda kutunun boş gönderilip gönderilmediği anlaşılır ve dolandırılıktan dolayı ıddıaname duzenlenır dıye dusunuorum.TCK md157'Hileli davranışlarlabir kimseyi aldatıp,onun veya başkasının zararına olarak,kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası verilir'.
Malesef hiç bir yaptırımda bulunamazsınız. Kargoyu teslim alırken bu gibi durumlarda kargocu ile tutanak tutarak açmanız gerekiyor. Çok aceleci ve amatör davranmışınız. Bu tutumunuzda size pahalı bir tecrübeye neden olmuş. Şikayetçi olursunuz ama sonuç elde edemezsiniz. Geçmiş olsun.