Geriye dönük hak talebimi ne şekilde yapabilirim?
benim sorunum şu biz 4 kardeşiz 2002 de vefat eden babam dan sonra babamın üzerine kayıtlı olan 2 evi, hepimiz büyük ablama vekalet vererek satmasını ve kalan mirasın bi kısmıyla annemlere ev alıp kalanına benim payımla bana ev almasını söyledim.fakat evi aldığı dönemde ona vekaletname verdiğim için hem anneme aldığı evi hem benim evi kendi üzerine yaptırdı.şuan bu konuda anlaşmazlık yaşıyoruz.bu konuda hakkımı almak için nasıl bir hukuki yol izlemem gerek.sonuç ne olur??
Cevap: gerie dönük hak talebimi ne şekilde yapabilirim
yokmu bu konuda bana bilgi verebilecek ????
"annemler" dediğiniz anneniz dışında kim?
İki ev satılınca alınan paranın 1/4'ü annenizin, 3/16'sı sizindir. Diğer üç kardeşinizin de 3/16'şar hissesi vardır. Anneninizin 1/4 hissesi kendisine bir ev almaya, sizin 3/16 hisseniz de sizin bir ev almanıza yetti mi? Yoksa para mı verdiniz? Yoksa iki evin satışından elde edilen para ile iki tane ev mi satın alındı?
şöyle söliyim babamdan kalan tüm mal varlığı satılınca elde edilen paranın anneme ve diğer kardeşlerime alınan evden sonra kalan para tüm mal varlığının 3/16 sı yani benim payım onunla da bi daire alındı. yani şuan annemin oturduğu daire benim dışımda kalan varislerin diğer evse benim payıma düşen parayla alındı.yani ben aileden mal varlığımı ayırmış oldum.fakat ablam evin tapusunu vekaletimle kendi üzerine yaptığı için benim olan evin satışını gerçekleştiremiyorum durum bu hocam ???
bu konuda bilgisi olan yokmu ya .s ??