Ceza infaz koruma memurunun başka bir kuruma yerleştirilmesi
Merhabalar,benim arkadasım 03.06.2011 tarihinden beri infaz koruma memuru olarak görev yapmaktadır.2012/1 KPSS yerleştirme sonucu ÖSYM tarafından orman bölge müdürlüğüne orman muhafaza memuru olarak yerleştirmesi yapılmıştır.Orman bölge müd.'nün Adalet Bakanlığına yazı gönderilmesi üzerine bakanlık;personel açığının had safada olması,boşalan kadroların doldurulamaması,arkadasımın ceza infaz kurumlarının ihtiyacı için kendi isteğiyle basvuranlar arasında sınavla seçilenler arasından sınavla seçilerek göreve başlaması nedeniyle hizmetine ihtiyaç duyulaması gibi gerekçelerle görevden ayrılması uygun görülmemiştir.Arkadasım Fidan yetiştirme programı ön lisans mezunudur.Orman bölge müdürlüğünde çalısması onun meslek hayatında da basarılı olması ve istedigi meslegi yapacagını gosteriyor.Ayrıca maas olarak da fark olacaktır.Size sorum;muvafakat verilmemesinden dolayı hangi hukuki işlemleri yapabiliriz ve delil olarak neler gösterebiliriz?? çok acilllllllllll
Cevap: ceza infaz koruma memurunun başka bir kuruma yerleştirilmesi
Tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesine dava açabilir..daha önce kazanılmış davaları ve başka ikm lere verilen muvafakat kararlarınıda dava dosyasına ekleyebilir..kpss ile kazandığı için idare mahkemeleri genelde olumlu karar veriyor..
Teşekkür ederim biz zaten davayı açtık ama biraz hukuki dayanaga ihtiyacımız vardı onu da büyük ölçüde hallettik umarım beklediğimiz gibi sonuç gelir...
acill, İnfaz koruma memuruyum 2013 yılında sözleşmeden kadroya geçtim.5 yıl Kurumlar arası geçiş yasağı var.Merkezi atamalarda yerleşme durumunda yasağa takılmıyorum.Orman muhafaza Memuru alımı Açıktan atama ile uygulamalı mulakatla oluyor.Mulakata gırdım kazandım bundan sonra ne yapmam gerekir.tsk