Taseron firmanin sahtekarligi!!
Merhaba saygideger Hukuki.net uyeleri;
Sitenizin yeni uyesi olarak is hayatim boyunca ornegine ilk kez rastladigim bir hadiseyi sizinle paylasmak istedim. Konunun hem site uyelerine ornek olabilmesi hemde konu hakkinda desteginizi almaktan dolayi mutesekkir olacagimi belirtmek isterim. Kisaca ozetlemem gerekir ise mal sahibi ticari hukumlulugu bulunmayan bir sahis. Taseron bir firma ve bir sahis olmak uzere iki kisiyi kapsayan noter tasdikli ve insaat bedelini tam olarak gosteren resmi bir kaba insaat sozlesmesi yapiyorlar. Mal sahibi sorumluluklarinda calisacak iscilerin SGK primlerinin odenmesi ve resmi odemeler olan (insaata baslanabilmesi acisindan gerekli su ve elektrik aboneliklerinin) muracaati seklini kapsiyor. Fakat mal sahibi actirmis oldugu SGK dosyasini taseronuna alt taseron olarak ilgili mercilere bilmediginden dolayi bildirmiyor. Dolayisiyla taseronun calisanlarininda resmi isvereni olarak gozukuyor. Sozlesmenin yuklenici firma sorumluluklari iceriginde ise kisaca kaba insaatin tamaminin yapilmasi(ince-kaba sivalar dahil-elektrik tesisatlari dahil-tum malzeme ve temini ve isciliklerinin yapilmasi) sekliyle duzenleniyor. Mal sahibi ile taseron kisiler arasinda ki iliski 04.11.2011 tarihli mal sahibinin ibraname alarak bu isin tam ve eksiksiz olarak yapildigi ve mal sahibinin taseron kisilere hicbir borcu olmadigina dair her ikisi ile sirket olan ve sahis olan kisi ilede ibralasiyorlar.
Aradan bir ay gectikten sonra mal sahibi noter araciligi ile faturanin tarafina gelmedigine dair bir ihtarname cekiyor ve 7 gun icerisinde ilgili faturanin tarafina gelmemesinden kaynakli hukuki,idari, mali sorumluluklarin size ait olacagi hususlu bir yazi ile belirtiyor. Buna karsi taraftan verilen herhangi bir cevap alamiyor.
Asil sorun simdi basliyor. 21.09.2012 tarihinde mal sahibinin eline ilamsiz bir icra takibi basliyor. Baslatan ise bu insaatin yapiminda beton firmasi olarak taseron kisilere mal sattigini iddaa eden kimse gondermis oldugu takibin yaninda butun sevk irsaliyelerinide mal sahibi olan tacir olmayan sahsa gonderiyor.Icra iceriginde bana olan su kadar borcunuz vardir 7 gun icinde odeyin yazmakta. Ve sevk irsaliyesini imzalayanlar olarakta basinda anlatmis oldugum gercekte taseron firmanin calisanlari fakat SGK dosyasinda mal sahibinin calisanlari olarak gozukmekte. Mal sahibi buna karsilik itiraz ettigini belirten bir cevap yazmistir. Cunku ne calisan insanlari tanimakta nede betoncuyu. Fakat danistigi avukatlarin karsi tarafin bu itirazdan sonra acacagi davaya yapilmasi gereken savunma konusunda farkli gorusler bildirmesi ve davanin olumsuz sonuclanacagina iliskin cevaplar vermesi uzerine sizin degerli gorus ve onerilerinizi almak uzere bu konuyu acmis bulunmaktayim. Degerli gorus ve onerilerinizi bekliyorum.
Iyi calismalar.
Cevap: Taseron firmanin sahtekarligi!!
100den fazla okunma var konu hakkinda bir gorusu bile olan yok mu arkadaslar!!
Cevap: Taseron firmanin sahtekarligi!!
Hukuki bir cevap gelir mutlaka ,her okuyan hukukçu değil bu forumda, benim gibi mesela..
ama anladığım kadarı ile arsa sahibi veya mal sahibi baştan yanlış yapmış sanırım..
bütün herşeyi neden müteahhit üstlenmemiş anlamadım doğrusu..