Dil kursundan ayrılma - senet sorunu
merhabalar ben ingilizce öğretmeniyim ağustos ayında bir dil kursunda işe başladım ancak diplomamda sorun çıktığı için yasal bi kaydım olmadı. sadece bi sözleşme ve 14.446 liralık bi senet imzalatıldı. şimdi kpss puanımda atanma şansım ortaya çıktı ve patronumla henüz konuşamadım. acaba ayrılma talebim durumunda benden bu parayı isteyebilir mi? yoksa yasal kaydım olmadığı için ( ve meb'e atanacağım için) benden parayı alma hakkı yok mudur? lütfen yardımcı olun...
Cevap: Dil kursundan ayrılma - senet sorunu
Senedin arkasında üstünde "teminat senedidir" tarzında bir yazı var mıdır? Varsa eğer senedin neye karşı verildiğine dair ekli belge de olması gerekir ki zaten sözleşme de yapılmış. Ancak yasal kayıttan anlatmak istediğiniz ne ise, o eğer gerçekleşmemiş ve zaten sizin çalışan olarak bir resmiyetiniz yoksa ise bu senedin de bir geçerliliği olmaması gerekir. Yasal kayıt dediğiniz SSK girişiniz ise ve bu yapılmadıysa, işveren sigortasız işçi çalıştırmış sayılır ve senedi işleme koyduğu taktirde sizin de sigortasız çalıştırıldığınız gerekçesi ile işvereni dava etme hakkınız var diye düşünüyorum.