İş Mahkemesine nasıl Dava açacağım?
Merhabalar
Çalıştığım şirket ilk işe giriş bildirgesini vermiş ancak primlerimi ödememiştir. Buda emekliliğimin 1 sene ertelenmense neden olmaktadır. Firma kapanmış 2 ortaktan birisi vefat etmiştir. İş mahkemesine dava açsam ve firmada çalıştığımı bir tanıkla ispat etsem (şahit kızkardeşim olabilirmi aynı yerde çalışmıştık) davayı kazanma şansım nedir. Avukat tutma zorunluluğum varmıdır? İş mahkemesi nerede var? İstanbul Anadolu yakasında oturmaktayım .Dava için örnek dilekçe varmıdır. Çok şey istiyorum biliyorum fakat böyle bir şey başımıza ilk defa geldiğinden prosedürü tam bilmiyorum.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Re: İş Mahkemesine nasıl Dava açacağım?
söylediğiniz gibi ise ve ispatlarsanız Muhtemelen kazanırsınız (kızkardeşinizin ifadesi yetmeyebilir o işyerinde çalışmış her hangi başka bir tanık daha iyi olur)
Avukat tutma zorunluluğunuz yok
İş mahkemeleri neredeyse her yerde var ama sizin açacağınız mahkemenin hangisi olacağını kafanıza göre değil işverenin adresine göre belirlenir.
DAva dilekçesi örneği şimdilik sitemizde bulunmamaktadır.
Sayun Tayfun Eyilik
Firma Göztepe mandıra caddesinde bulunmakta. Buna göre hangi mahkemeye başvurmam gereekiyor?
Teşekkürlerimle
Sayın belginberrin,
Mandıra Caddesi Mahalle olarak Göztepe değil Fikirtepeye, İlçe olarak da Kadıköy'e bağlı diye biliyorum.
Esenlikler,
Sayın Kasıman evet Kadıköye bağlı. hangi Mahkemeye başvurmam gerekli acaba?
Telekkürler
Afrika'nın Hotonto Kabilesine bağlı Garanzua Bölge Mahkemesine.....:eek:
Sayın belginberrin,
Size katılıyorum. Gerçekten çok komik.
Sayın Tayfun Eyilik, size net bir şekilde İşyerinizin bağlı olduğu adrese göre mahkemenin belirleneceğini söyledi. Ben de Adresin Kadıköy'e bağlı olduğunu belirttim. Kadıköy sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olduğuna göre dava hangi mahkemede açılır.
Esenlikler,
Bir avukat aracılığıyla bu davanın yürümesi sizin lehinize olacaktır. Bir arkadaşımızdan profesyonel destek alınız.
https://www.hukuki.net/img/adliye/kadikoy_b_adliyesi.gifŞekil 1-A Kroki üzerinden gösterim. (Adliye krokinin sol alt köşesine yakındır)
Bu arada forum başlığı İş Mahkemesi 'ne nasıl dava açabilirim?