Üste fiilen taaruz,üste hakaret,emre itaatsizlikte ısrar
2006 yılında 3 suçtan askeri mahkemeye verildim. Ancak en son girdiğim mahkemede 1 mart tan itibaren yeni kanun ile TSK nın asli görevi olmayan işlere normal mahkemelerin bakacağını söyledi hakim ben de fazla anlamadım. Sordum net bir dil ile anlatmadı. 62 gün hapis aldım ancak daha yatmadım sonuç ne olacak bilmiyorum. 2 yıldan aşağı suçları aff geldiğini söylediler. Suçlarım üste fiilen taaruz, üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar. ancak ben suçsuzum.
Re: üste fiilen taaruz,üste hakaret,emre itaatsizlikte ısrar
üç suçta salt askeri suç. ancak dava tarihi öemli bu konuda forumlara bakınız. Tarihleriniz uyuyorsa itiraz hakkınızı kullanın.
dava tarihi değil de form sitelerin birinde okudum. yargılamanız devam ediyor ise sizi de kapsar diyor benim mahkeme de devam ediyor 2006 da başladı. Ergenekon bile bu kadar sürmez 2008 deyiz 2009 a girmemize hiç bir şey kalmadı. ancak bir türlü bitmedi zaten saçmalık başta geliyor üst her zaman haklıdır. maddesinin olması yani subay ları ne kadar koruyorlar burdan belli subay mermer astsubay tahta uzman jandarma yumurta bunların carpımı mahkeme sonucu oluyor...
Alıntı:
chack rumuzlu üyeden alıntı
dava tarihi değil de form sitelerin birinde okudum. yargılamanız devam ediyor ise sizi de kapsar diyor benim mahkeme de devam ediyor 2006 da başladı. Ergenekon bile bu kadar sürmez 2008 deyiz 2009 a girmemize hiç bir şey kalmadı. ancak bir türlü bitmedi zaten saçmalık başta geliyor üst her zaman haklıdır. maddesinin olması yani subay ları ne kadar koruyorlar burdan belli subay mermer astsubay tahta uzman jandarma yumurta bunların carpımı mahkeme sonucu oluyor...
Yargılama sürecin eleştirmek hakkınız.Ancak bu konu nedeniyle diğer sınıflara hakaret neviinden sözler hoş değil.Çuvaldızı önce kendine batır.
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
üç suçta salt askeri suç. ancak dava tarihi öemli bu konuda forumlara bakınız. Tarihleriniz uyuyorsa itiraz hakkınızı kullanın.
Dava tarihi değil, suç tarihleri önemli. Eğer suç tarihi mart 2008' den önce ise CMK 231/5-14' den yararlanırsınız (ki bu bir af değildir, 5 yıl boyunca suç işlememeniz gerekir). Ancak daha önceden kasti bir suçtan mahkum olmamış olmanız gerekir. Yine mahkemede de bir daha suç işlemeyeceğiniz yönünde bir kanaat oluşmalıdır. Suçlu olduğunuza karar verilmiş iken hala ben suçsuzum demeye devam etmeniz mahkemede bu kanaatin oluşmasını engelleyebilir. Zira 3 tane suç söz konusu ve sanırım hepsi aynı anda gerçekleşti. Esasen hepsinin aynı anda gerçekleşmesi sizin için avantaj. Ancak pişman olduğunuzu, bir daha suç işlemeyeceğinizi söylemeniz mahkemede daha lehinize olacaktır inancındayım.
Alıntı:
Bu "üst her zaman haklıdır" maddesi hangi kanunda? İç hizmet, Askeri Ceza, 1111 sayılı yasa? Hangisinde? Hangi yasada olduğunu bildirirseniz inceleyip bir cevap veririz size.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Bu "üst her zaman haklıdır" maddesi hangi kanunda? İç hizmet, Askeri Ceza, 1111 sayılı yasa? Hangisinde? Hangi yasada olduğunu bildirirseniz inceleyip bir cevap veririz size.
Doğru söze hacıemmin ne desin.
Alıntı:
Yedek Subaylar da ananas herhalde:o :p :)
Cevap: Re: üste fiilen taaruz,üste hakaret,emre itaatsizlikte ısrar
Kardeş sen ergenokon davasımı da bu kadar uzun zamn devam ediyor? demişsin, ben 2000'li astsubayım, benim mahkeme 2003 marttan bu tarafa devam ediyorrrrrr.. :(