Beni tehdit eden biri var sms ile "it" diye hakaret ediyor
Öncelikle ben internet işleri yapıyorum site tasarlama falan. Bana hakaret eden kişiye site yaptım anlastık beğendi fakat en son bir sayfada İngilizce yazılar kalmış diye irtibatı kesti paranın azını verdi geri kalanını isteyince sinirlendi ve hakaret ediyor ve "seni savcılığa vereceğim bitireceğim seni it" diyor. Ortada hiç bir resmi belge yok paramı verdi ama az verdi diye paramı istedim kendisi suçlu. Ben bunu savcılığa versem hakaretten kazanır mıyım? Yazdığı smsler duruyor.
Cevap: Beni tehdit eden biri var sms ile "it" diye hakaret ediyor
Hakaret ve tehdit suçlamasıyla cumhurşyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunun. Hakaret içeren ekran görüntüsü veya mesaj vs. dilekçenize ek yapınız.
Alıntı:
RuTH rumuzlu üyeden alıntı
Hakaret ve tehdit suçlamasıyla cumhurşyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunun. Hakaret içeren ekran görüntüsü veya mesaj vs. dilekçenize ek yapınız.
Sizce o bana bir şey yapabilir mi? "Savcılığa vereceğim seni" diyor ve hiç bir gerekçesi yok.(benim bildiğim kadarıyla) Yani Skype üzerinden konuştuk orada da açığım falan yok.
Hiçbirşey yapamaz merak etmeyin... Laf cambazlığı yapıyor ...
yolladğı tehdit smsleri gösterip, tazminat davası açabilir miyim sürünsün?
Tazminat davası açarsanız, sizin yapacağınız masraf onun yapacağından muhtemelen fazla olacaktır. Bu yüzden ben önermem. Bunun yerine savcılığa şikayette bulunun. Savcılık dava açar ve mahkum olur ya da HAGB alırsa o zaman tazminatı düşünürsünüz. Yine de tazminatın öyle "süründürecek" bir tarafı yok.
Bir de İngilizce yazılar "kalmış" ile web sitesi "yaptım" arasında çelişki var. Kendi yaptığınız bir şey içinde sizin koymadığınız bir şeyin ne işi var ki?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Tazminat davası açarsanız, sizin yapacağınız masraf onun yapacağından muhtemelen fazla olacaktır. Bu yüzden ben önermem. Bunun yerine savcılığa şikayette bulunun. Savcılık dava açar ve mahkum olur ya da HAGB alırsa o zaman tazminatı düşünürsünüz. Yine de tazminatın öyle "süründürecek" bir tarafı yok.
Bir de İngilizce yazılar "kalmış" ile web sitesi "yaptım" arasında çelişki var. Kendi yaptığınız bir şey içinde sizin koymadığınız bir şeyin ne işi var ki?
Evet sistem hazır sistemdi sadece alıp düzenleyip-tasarladım onu kendisi de biliyordu zaten bu yandan sıkıntı yok. Dün Ftpden sitesini sildim sinirden :( Bana bugün mesaj attı diyor ki "sana para yolladığım hesabın ibanları, maliyeye kayıtlı değil ve ftp'den sitemi silmişsin açık verdin sen bittin" yazmış bir şey olur mu acaba sorun çıkar mı? Bana para yollarken ödeme notlarına hep "borç" yazıyordu bir şey çıkar mı acaba?
Size gönderilen parayı olduğu gibi "borç ödemesi" diye geri gönderirseniz sizin açınızdan sorun da kalmayacak gibi görünüyor bana şahsen.
Sonra da SMS ler ise savcılığa şikayette bulunursunuz.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Size gönderilen parayı olduğu gibi "borç ödemesi" diye geri gönderirseniz sizin açınızdan sorun da kalmayacak gibi görünüyor bana şahsen.
Sonra da SMS ler ise savcılığa şikayette bulunursunuz.
ben bu adamın sitesini sildim 4 tane sinirden o gün siteleri sildim diye dava açacakmış acaba ne olur öyle bir şey olursa?