Cevap: Kredi kartı no su çalma
Hem öyle okkalı bi ceza alırsınız ki aklınız şaşar tabi babanızın annenizin yapmadığına inanıp sizin yaptığınıza inanırlarsa. Annenizi babanızı bile hapse götürürsünüz nasıl çocuklarsınız siz?
Önceden belirtmedim ben 21 yaşındayım.Bunu yapan 13 yaşındaki kardeşim ve arkadaşları.Bu olaylardan bugün haberdar oldum.Ben aslında o kişiye parasını geri yollayacaktım ama kredi kartı bilgilerine ulaşamadım.Nasıl bir ceza alınabilir?Dediğim gibi kredi kartı numarası alınan kişi yabancı bir ülkeden.
İnternet üzerinden ve banka argümanları yolu ile dolandırıcılıkta ağırlaştırıcı sebeplerdir. Ağır ceza mahkemesinde 7 yıl hapis cezası ile sonuçlanıyor genellikle.
O kadar kredi kartı numarasını vs. bulabiliyorsa o kişiyede ulaşabilir heralde kardeşin. Bence bulabilirsen o kişiyi bulup iletişime geçmen yoksa büyük ceza alırmışsınız, Av.Engin Oğuz'un yazdığı okuyunca tüylerim diken diken oldu
Bu konuda bir gelisme oldu mu acaba?
Alıntı:
leyl91 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.13 yaşındaki kardeşim ve arkadaşları benim dizüstü bilgisayarımı kullanarak yabancı ülkeden birkaç kişinin bilgisayarına virüs atıyorlar ve bu kişilerden birinin kredi kartı bilgilerini alıyorlar.Aslında başta niyetleri bu değilmiş tesadüfen öğrenmişler.Daha sonra bu bilgilerle oyundaki karakterleri için alışveriş yapıyorlar (yaklaşık 50 tl lik).Kardeşim bana bunları bugün anlattı.Pişman olup karakterlerini ve virüsleri silmişler.Sorum yabancı ülkedeki biri şikayet ederse kardeşim yada ben (benim bilgisayarımdan yapıldığından) burada bir ceza alır mıyız?