Hakim beni bırakabilirmi ? (ağır ceza mahk.)
konu başlığı biraz saçma ama sonuç olarak soru bu.
şu anda 4 suçtan yargılanıyorum ve mahkeme muğlada ama ben istanbulda ikamet ediyorum
1.mahkemeye çıkmamı avukatımın isteği ile çıktım
tanık vardı 2 tane onların ifadesi alınması için ileri bir tarihe attı ( tanıkların ikiside lehime konuştu )
avukatım diğer mahkemelere çıkman senin için avantaj ama zorunda değilsin dedi
ve ben diğer mahkemelere uzak diye çıkmadım (2 mahkemede de rapor gönderdim ) 2.mahkemede başkan değiştiği için dosyayı inceleyemediğini incelemek için ileri bir tarihe attı
daha sonra 3.mahkeme geldi 2 mahkemedir susan savcı 3.mahkemede 4 suçtanda ceza almasını istiyorum demiş. başkan sanıkla konuşmadan savunmasını almadan
karar vermek istemiyorum demiş ve ileri bir tarihe attı. 3.mahkeme sonucundan avukatımla görüştüm ( avukatım eski icra avukatı 2. kez ağır ceza ya giriyor ve bir bilgisi yok. 1.mahkeme de karşı taraf katılma istiyorum dedi başkan benim avukatıma katılmaya itirazınız varmı diyince suratıma baktı 1 dakika falan sessiz kalıp takdir yüce mahkeminindir dedi çıkışta katılmanın ne olduğunu bilmiyordum falan dedi ) avukatım %90 ceza alacaksın gelme buraya istanbulda çek cezanı dedi son mahkemeye başkanın çağırdığını dinlemek istediğini belirtti hatta evime ilk mahkemede olduğu gibi çağrı kağıdı geldi. bende araştırmaya başladım 1 hakim 2 avukatla görüştüm. 3üde seni mahkemeye çağırdığı için 3 yılın üzerinde ceza verse bile yargıtay onayana kadar serbest olursun. etik olmaz. hatta seni içeri atarlarsa o mahkemede başkanı mahkemeye verebilirsin dediler bu doğrumudur ? Teşekkürler
Cevap: Hakim beni bırakabilirmi ? (ağır ceza mahk.)
Suçunuz nedir?Yorumumuzu sağlıklı yapabilmek için gerekli
Katılmak demek, ceza davalarında, müştekinin ya da şikayetçinin, ileride aleyhte bir durum çıkması neticesinde temyiz ve itiraz edebilme hakkını kullanması için sorulur, eğer davaya katılmak istemiyorum derse, temyiz ve itiraz hakkı olmaz.
Avukatlık mesleğinin temeli zaten ya hukuk ya ceza ya da icradır.Avukatınızın kendini hangi dalda geliştirdiğine bağlı ki zaten seçim yaparken de biz burada çoğu zaman tarafların iyi araştırmasından yanayız.
Duruşma sonrasında tutuklama olmaz, olsaydı zaten tutuklanırdınız, ancak davanın seyri değişebilir, örneğin, cinayet davasıdır, 4 sanıklı dosyada, 3 sanık tutukludur 1 sanık hakkında yeterli delil yoktur ancak sonradan mahkeme sürerken bu sanık hakkında da yeni deliller elde edilmiştir ve suç şüphesi, kaçma, delilleri karartma, tanıklar veya şikayetçiler üzerinde baskı kurma şüphesi doğmuştur, hakim tedbir maksatlı tutuklayabilir.Ancak bu tutuklama tedbir amaçlıdır ve cezanız kesinleştikten sonra aldığınız cezadan düşülür.
Sanıklar, ceza davalarında en az 1 kere mahkemede ifade vermeye gitmek zorundadır sonrasında gitmeseniz de olur ancak hakim sizi tekrar çağrı kağıdı ile çağırırsa gitmek zorundasınız.
102/2-3 (d) son , 43/1 , 53 , 54 , 63 ( cinsel saldırı )
106/2-a, 53 (Silahla Tehdit )
134/1,53, ( Özel hayatın gizliliği )
107/1-2, 43/1 1,53 ( Şantaj )
iddianamedeki sevk maddeleri bunlar
- - - Updated - - -
yani mahkemeye gidersem ve mahkemeden ceza çıkarsa beni direk cezaevine koyabilirlermi 3 yılın üzerinde ceza çıksa bile öyle birşey varsa gitmeyeceğim muğlada girmek istemiyorum ceza evine
Cinsel saldırır suçu , Ağırlaştırıcı sebepler var, alt sınırı 7 yıl, alt sınırdan ceza verilirse 1 yıl artacak 10,5 yıl olacak.Çünkü d maddesine göre silah kullanılmış.
Silahla tehdit, 2 yıl alt sınırdan ceza verilirse 2 yıl burdan alırsınız.
Özel Hayatın Gizliliğini İhlal, alt sınır 1 yıl, alt sınırdan verilirse 1 yıl alırsınız.
Şantaj Alt Sınırı 1 yıl, alt sınırdan ceza gelirse 1 yıl da buradan alırsınız.
daha önceden sabıkanız yoksa belli suçlar için belki HAGB alırsınız 2 yıldan az olduğundan ancak, cinsel saldırının alt sınırı bu, burdan ceza almanız durumunda dosyayı temyiz etmezseniz cezaevine girersiniz.
Onun harici sanırım cezaevine girmezsiniz diye düşünüyorum.
Tecavuz yoktur raporu var (mens oldugundan dolayi teshis edilememis) sabikam yok ama ben bunlari biliorum benim sordugum ornek 15 yil verse son mahkemede beni direk mugla da hapise atarmi ? Yani 15 yil verirlerse elimi kolumu sallayarak disari cikabilirmiyim Benim merak ettigim bu... ceza alacaksam istanbulda ytmak isterim ailemden uzak kalmak istemiorum
Alıntı:
troublemaker rumuzlu üyeden alıntı
avukatım eski icra avukatı 2. kez ağır ceza ya giriyor ve bir bilgisi yok. 1.mahkeme de karşı taraf katılma istiyorum dedi başkan benim avukatıma katılmaya itirazınız varmı diyince suratıma baktı 1 dakika falan sessiz kalıp takdir yüce mahkeminindir dedi çıkışta katılmanın ne olduğunu bilmiyordum falan dedi
Davaya "katılmanın" ne olduğunu bilmeyen bir avukatla böylesine ciddi bir davaya devam edebileceğinizden emin misiniz?
Zannetmem tutuklanmazsınız, temyiz etme hakkınız var.Bildiğim kadarıyla hüküm kesinleşmeden infaz edilmiyor.
Ben buna tam olarak emin olmak istiyorum eğer ceza çıkarsa muğlada yatmak istemiyorum. Avukat tutacak param olmadığı için bu devletin tutacağı avukat şanssız biri olduğum için böyle bir avukat gelmiş bana.
kesin bilgi verebilecek biri yokmu
Kesin bilgi bu, cezalar kesinleşmeden infaz edilmez ..