Şahıs şirketi sahibinin felç geçirmesi durumunda şirket nasıl kapatılır?
Merhabalar. Amcama ait olan dükkanda ve kurmuş olduğu şahıs şirketinde, babam ve amcam beraber emlakçılık yapıyorlardı. Bir süre sonra amcamın emekli olabilmesi için babam yeni bir şahıs şirketi kurup, aynı dükkanda amcamı yanında çalışan bir işçi gibi göstermeye başlamış. Babamın şirketi ne zaman kurduğunu net bilmiyorum ama sanırım 2017'nin ilk aylarında kurmuş olmalı. Babam 26.09.2017’de ani bir şekilde felç geçiriyor. Buna rağmen amcam herşeyi kendi kontrolünde devam ettiriyor. Babam amcama vekalet vermiş çünkü. Amcam, babamın bir arsasını bize sormadan satabilince, biz ailecek öğreniyoruz ki hem şirket var hem de herşey babamın sorumluluğunda. Üstelik amcamda yetki var. Gerçi arsa bedelini bize ödüyor yine ama habersiz, sessiz sedasız satması insana hiç güven vermiyor. Bu vekalet ve şirket işini 2018 yılının mayıs ayında öğrendiğimizde hemen amcamın vekaletini iptal ettiriyoruz. Fakat babamın tedavilerinden dolayı bu şirket kapatma ile kapsamlı uğraşamıyoruz. Geçen gün babamla aldığımız ortak karar sonucu onun eskiyen arabasını satmak istiyoruz. Bir bakıyoruz ki vergi borcu var şirketten dolayı. Yaklaşık 7000 tl. Üstelik araba hacizli durumda olmuş. Bu para tamamen amcamın borcu tabiiki. Amcamla anlaşıp bu borcun bir kısmını ödettirip, kalan borç için haczi amcamın arabasına geçiriyoruz vergi dairesinden. Benden babamın tam vekaleti mevcut. Ben babamın olan şirketi tamamen kapatmak istiyorum. Ne yapmalıyım? en kolay nasıl kapatabilirim? Borçları da amcama ödetmek istiyorum.
Cevap: Şahıs şirketi sahibinin felç geçirmesi durumunda şirket nasıl kapatılır?
En sağlıklı bilgiyi bir mali müşavirden alabilirsiniz. Süreci de onunla götürün önerim.