-
Kefillik
Bir akrabama mobilya mağazasından alışveriş yapınca kefil oldum. Ancak borcun büyük bir kısmını ödemediği için icralık oldu.bana tebligat geldi. Esas borçlu sigortadan maaş alıyor. Maaşına haciz konulabileceğini,sigorta nosunu vs.belirtir bir dilekçe vermiş. Ancak borç kimden daha kolay tahsil edilebilirse ona gidilir diyorlar. Dogrumudur. Gelirlerse yapabilecegim birşey var mıdır? Teşekkürler.
-
Re: Kefillik
Müteselsil kefil iseniz, asıl borçludan önce size de başvurabilirler.
-
müteselsil kefil ne demektir.cevabınz için teşekkür ederim.
-
Sayınn sorunlu,
Mümüteselsil kefil olmak borçluyla eş derecede sorumlu olmak demektir.Adi kefalette alacaklı önce borçluya gitmek zorundadır ve borçludan alacağını tahsil edemezse adi kefile müracaat eder.Oysa müteselsil kefalette alacaklı istrse önce kefile karşı icra takibi yapabilir ya da takibini esas borçluyla birlikte kefile karşı yürütebilir. Yani borçlu kişiden hiçbir farkınız olmaz.
Saygılarımla...
-
Cevabınız için teşekkürler.Ne kefili oldugumu nasıl anlayabilirim.gelen tebligatta yazarmı?
-
İmza attığınız yer senet ise müteselsilen sorumlu olursunuz senet bedelinden , imza attığınız yer sözleşme ise imza attığınız yerin hemen üstünde yazar
-
-Eniste beye beyaz esya icin kefil oldum
-Taksitleri ödememis aksatmis
-Beyaz esya firmasi aylardir eniste beye telefon ediyormus eniste bey acmiyormus
-Sonra beni aradilar beyaz esya alan kisiye ulasamiyoruz diye
-Kefil olarak ben gözüküyorum bana soylediler
-Ve yarin islemleri baslatacaklarini soylediler
-Biriken borc 700 ytl olmus
-Sürec nasil isler
Yani
-ilk once onlara gidilip evindeki beyaz esyalara el mi konulur
-Sonra bu 700 den dusulurmu
-Ve ben bu surecten nasil etkilenirim
-Yani surec nasil isliyor bilgileriniz icin simdiden tesekkürler
-Saygilar
-
bir yakınımın yapmış olduğu kira sözleşmesine müteselsil olarak kefil oldum.(kefaletin müteselsil olduğu sözleşmenin bir maddesinde belirtilmekte).bu sözleşme imzalanırken kira şartları şu şekildeydi:aylık kira ücreti=675YTL , depozito=500 Doları peşin , 500 Doları senet olmak üzere toplam 1000 Dolar şeklindeydi.sözleşmeyi bu şekliyle imzalayarak yakınıma kefil oldum.fakat daha sonradan ev sahibiyle bu yakınımın sözleşme üzerindeki depozitoyla ilgili kısmı daksille silerek depozitoyu 1000 Dolar peşin olarak değiştirdiklerini öğrendim,ve bu değişiklik tamamen benden habersiz olarak ev sahibiyle yakınım arasında gerçekleşti.ev sahibiyle akrabam kendi aralarında yapmış oldukları bu değişikliği paraflayarak ta onaylamışlar.benim sorum,bu sözleşme beni hukuken bağlamakta mıdır ve benim onayım alınmadan yapılan bu değişiklik ve tahrifat karşısında ne yapabilirim.şimdiden teşekkür ediyor ve acele cevaplarınızı bekliyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
-
Kefil,sözleşmeyi hangi şartlarda imzalamışsa sorumluluğu okadardır.
-
Bu durumda,anladığım kadarıyla sözleşme üzerinde benden habersiz yapılan bu değişiklik sözleşmeyi geçersiz kılmıyor ve sözleşmenin geçerliliği devam ediyor,belki üzerinde değişiklik yapıldı diye sözleşme iptal olabilir diye düşünmüştüm ama kurtaramadık o zaman:( cevabınız için teşekkürler,iyi çalışmalar.