İşsizlik maaşı ne zaman başlar?
Merhaba
14/10/2006 tarihinde işten çıkarıldım.18 ay süre ile kesintisiz çalıştım.
Eylül ayı içerisinde iş-kur'a işsizlik maaşı için başvurduğumda ilk ödemeyi
01/11/2006 tarihinde almaya başlayabiliyormuyum yoksa bir sonraki aymı almaya başlıyorum?
İşten çıkarıldığıma dair ibraname ve buna benzer matbu evrakların hiç birine imza atmadım.İmza atmış olsaydım benim ihbar ve kıdem tazminatımı ödememek gibi bir durum işyeri için söz konusu olabilirmiydi?
Ne kadar süre işsizlik maaşı alabilirim?
Bunun herhangi bir limiti varmıdır?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
KOLAY GELSİN.
Re: İşsizlik maaşı ne zaman başlar?
Merhabalar,
Anladigim kadariyla kanunda, ilk maasi, isten ayrildigimiz ilk ayin sonunda alacagimiz soyleniyor. Ama bu ilk maas, isten ayrildigimiz ilk gunden itibaren mi, yoksa basvuru tarihimizden itibaren mi hesaplanir? Kanunda bu konunun net olarak aciklandigini goremedim.
Pratikte, Turkiye Is Kurumu'nda isten ayrildiginiz ilk gunden itibaren verildigi soyleniyor. Ama bu uygulama Askerden donen ve 30 gun icinde basvuranlar icin uygulanmiyor. Ben 31 Temmuz'da askerden terhis oldum ve kanunun 4 nolu tebliginde belirtildigi gibi 30 gun icinde (21 Agustos'ta) issizlik odenegini alabilmek icin basvurdum. Benim ilk ay maasim yalnizca 11 gun olarak belirtilmis.
Itiraz ettigimde memurlar, askerden donenle, isten cikartilanin sigortali issizlerin maaslarinin farkli hesaplandigini belirttiler. Kanunda boyle bir ayrim goremiyorum.
Bu duruma itiraz edecegim. Dilekcemi guclendirmek icin kanundan net ifadeler eklemem gerekiyor.
Bu konuda yardimci olabilir misiniz?
Tesekkurler,
Murtaza...