Kurumsal olmayan rent a car ve açık senet
Merhaba, bundan 5 ay önce 3 günlüğüne kurumsal olmayan bir firmadan araç kiraladım, araç kiralama sözleşmesinin altında yer alan doldurulmamış, açık senet üzerine imzamı attım malesef, aracı acil bir durumdan ötürü kiralamam gerekiyordu ve kredi kartım ile alakalı bir sorun yaşadığım için kurumsal olan firmalardan kiralama durumum yoktu, araçta herhangi bir sorun göremedim, hiçbir sorun yaşamadan aldığım gibi teslim ettim, aracı kiraya veren taraf yani rent a car firması senedimi bir ay sonra geri alabileceğimi söyledi, bir ay sonra gittiğimde sözleşmenin altından o açık senet olan kısmı koparıp bana verdi ama araç kiralama sözleşmesinin kalan tarafını vermedi, orada beni ilgilendiren bir durum olmadığını, eminiyete, muhasebeye gittiğini söyledi, açık senet üzerinde adım soyadım ve kendim imzam var, fotokopi vs. olmadığına eminim.
Şimdi açık senedimi geri almayı başardım fakat bu kiralama sözleşmesi hala rent a car firmada duruyor ve elimde bir nüshasıda bulunmuyor, rent a car firmasından sözleşmenin geri kalan kısmını talep ettiğim zaman gel iptal edelim, senin aracı ne zaman aldığın, hangi model vs. yazar üzerinde diyor, bu bana bir sorun teşkil eder mi? Noter ile karşı tarafa herhangi bir borcumun olmadığına ve var olan senetlerin geçersiz olacağına dair bir ihtarname çekmem mantıklı mıdır? Teşekkür ederim.
Cevap: Kurumsal olmayan rent a car ve açık senet
Senedi geri aldığınızı söylemişsiniz. Olmayan senetle işlem yapılması da mümkün değil. Fotokopi de senet sayılmaz. Diğer taraftan sözleşmeye dayalı herhangi bir borcunuz olmadığına dair kısacık bir yazı alırsanız endişelerinizden kurtulursunuz. Örnek: "... tarihli oto kiralama sözleşmesi gereğince herhangi bir borcu yoktur, ibra ederiz" gibi bir ibraneme yeterlidir.