Polis kayıtlarında bulunan sicili mahkeme yoluyla sildirebilir miyiz?
Selamlar. Önemli bir sorum olacaktı. 2005 yılında mahkemece infaz olmuş, yüz kızartıcı kabahat. Polis sorusturması ve Evlilik tahkikatında görünüyor. Mahkeme yoluyla bunu sildirebilirmiyiz...
Not: Olay tekerrür etmemiş. Yani geçmişinde buna benzer veya başka herhangibir olaydan dolayı sicili yoktur.
Re: Polis kayıtlarında bulunan sicili mahkeme yoluyla sildirebilirmiyiz
Kabahatler adli sicile işlemez. Suçların sicil kaydı tutulur. 1 Haziran 2005 tarihinden bu yana böyle..
ADLÎ SİCİLE KAYDEDİLMEYECEK BİLGİLER
Madde 5 - (1) Türk mahkemeleri tarafından verilmiş olsa bile;
a) Disiplin suçlarına ve sırf askerî suçlara ilişkin mahkûmiyet hükümleri,
b) Disiplin veya tazyik hapsine ilişkin kararlar,
c) İdarî para cezasına ilişkin kararlar,
Adlî sicile kaydedilmez.
ADLÎ SİCİL BİLGİLERİNİN SİLİNMESİ
Madde 9 - (1) Adlî sicildeki bilgiler;
a) Cezanın veya güvenlik tedbirinin infazının tamamlanması,
b) Ceza mahkûmiyetini bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran şikayetten vazgeçme veya etkin pişmanlık,
c) Ceza zamanaşımının dolması,
d) Genel af,
Halinde Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünce silinerek, arşiv kaydına alınır.
(2) Adlî sicil bilgileri, ilgilinin ölümü üzerine tamamen silinir.
(3) Türk vatandaşları hakkında yabancı mahkemelerce verilmiş olup 4 üncü Maddenin birinci fıkrasının (f) bendine göre adlî sicile kaydedilen hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkûmiyet hükümleri, kesinleştiği tarihten itibaren mahkûmiyet kararında belirtilen sürenin geçmesiyle, Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünce adlî sicil kayıtlarından çıkartılarak arşiv kaydına alınır. Adlî para cezasına mahkûmiyet hükümleri ile cezanın ertelenmesine ilişkin hükümler, adlî sicil kaydına alınmadan doğrudan arşive kaydedilir.
ADLÎ SİCİL VE ARŞİV BİLGİLERİNİN SİLİNMESİ
Madde 12 - (1) Arşiv bilgileri, ilgilinin ölümü üzerine ve her halde kaydın girildiği tarihten itibaren seksen yılın geçmesiyle tamamen silinir.
(2) Fiilin kanunla suç olmaktan çıkarılması halinde, bu suçtan mahkûmiyete ilişkin adlî sicil ve arşiv kayıtları, talep aranmaksızın tamamen silinir.
(3) Kanun yararına bozma veya yargılamanın yenilenmesi sonucunda verilen beraat veya ceza verilmesine yer olmadığı kararının kesinleşmesi halinde, önceki mahkûmiyet kararına ilişkin adlî sicil ve arşiv kaydı tamamen silinir.
Bu hükümler size yardımcı olacaktır..
Anlıyorum ama ben sevdiğim kızla evlenebilmek icin 80 yıl mı bekleyeceğim suc ortada anlattığım gibi. Tahkikatta 2005 yılında fuhuşa teşvik ettirmek. aslında böyle bir sey yok ama oyuna getiriliyor. Ben bu kayıtları sildirme ihtimalim ve imkanım var mı? simdi 2005 yılında sonuclanan davaya itiraz edebilirmiyiz? yada böyle bi olayla karşılaştınız mı? Veya arşiv kayıtlarından silinmesi için dava açılabilir mi?
Merhaba arkadaşlar; Ben polisim ve idareye verdiğim evlilik tahkikatım onaylanmadı. İtiraz etmek istiyorum. Bunun için idare mahkemesine kaç gün icinde basvuru yapmam gerekiyor..
Konu acildir .. tsk.ler