Cevap: İhtarnameye Cevap Süresi
İş sözleşmenizde 2 ay deneme süresi gibi bir madde var mıydı?
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
İş sözleşmenizde 2 ay deneme süresi gibi bir madde var mıydı?
Sözleşme imzalamadım, (benden sonra 5 kişi daha alındı işe) onlar da imzalamadılar diye diye tahmin ediyorum.
Yani sözlü ifade ile işe alındık. Şunu da belirteyim; 6 kişi birlikte işten çıktık/çıkarıldık.
Müdürümüz maaş vermiyorsanız 6 kişi işten çıkıyoruz, demiş. Patron da haber göndermiş, 'fesh edildi,tamam çıksınlar.' diye.
Ortada imzalanan bir belge yok, sözlü ifade ile bunlar yapılabilir mi Allah aşkına?
Sözlü ifade ile işe alınma neticesinde sözlü ifade ile işten çıkarım pek anormal gözükmüyor. Evet işverenin yaptığı büyük ahlaksızlık ama keşke sözleşme karşılığı işe başlasaydınız da en azından hukuki bir dayanağınız olsaydı. Ben hukukçu değilim, fakat şu an devam eden bir işe iade davam var, bu yüzden araştırdığım kadarıyla cevap verdim. Hukukçu arkadaşlar cevap verirse bizler de öğrenmiş oluruz, saygılar.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Sözlü ifade ile işe alınma neticesinde sözlü ifade ile işten çıkarım pek anormal gözükmüyor. Evet işverenin yaptığı büyük ahlaksızlık ama keşke sözleşme karşılığı işe başlasaydınız da en azından hukuki bir dayanağınız olsaydı. Ben hukukçu değilim, fakat şu an devam eden bir işe iade davam var, bu yüzden araştırdığım kadarıyla cevap verdim. Hukukçu arkadaşlar cevap verirse bizler de öğrenmiş oluruz, saygılar.
Orada çalıştığımı her şekilde ispatlarım, bunda benim açımdan bir sorun yok. Ama dediğinizde de çok haklısınız, bu da ayrı bir konu.
Ayrıca teşekkür ederim, ilginiz için.
Alıntı:
EDağdeviren rumuzlu üyeden alıntı
yardım bekliyorum
sayın mağdur
ihtarnameye cevap verme süresi 15 gündür. ihtar çektiğiniz notere giderek cevap verilip verilmediğini 15 günün sonunda öğrenebilirsiniz.. Çekilen ihtarnameye itiraz edilmemiş ise borçlu olduklarını kabul etmiş sayılırlar..
İşe girerken sözleşme neden yapmadınız diyen sevgili üyeler, bunca yıllık çaşılma hayatımda sözleşme yapalım diye bir yerlerimi yırtarken, lafta kalması benim hiç hoşuma gitmemiştir.. %20 sözleşmeli eleman çalıştıryorsa %80i bunu istemiyor.. Ben sözleşme yapan iş yeri görmedim , sigorta harici her şey söz ile başlar söz ile biter. İşveren genelde iş verir ama para vermez, patron düşmanı değiliz ama emek hırsızlığının baklavadan değersiz olduğunun farkındayız..
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
sayın mağdur
ihtarnameye cevap verme süresi 15 gündür. ihtar çektiğiniz notere giderek cevap verilip verilmediğini 15 günün sonunda öğrenebilirsiniz.. Çekilen ihtarnameye itiraz edilmemiş ise borçlu olduklarını kabul etmiş sayılırlar..
İşe girerken sözleşme neden yapmadınız diyen sevgili üyeler, bunca yıllık çaşılma hayatımda sözleşme yapalım diye bir yerlerimi yırtarken, lafta kalması benim hiç hoşuma gitmemiştir.. %20 sözleşmeli eleman çalıştıryorsa %80i bunu istemiyor.. Ben sözleşme yapan iş yeri görmedim , sigorta harici her şey söz ile başlar söz ile biter. İşveren genelde iş verir ama para vermez, patron düşmanı değiliz ama emek hırsızlığının baklavadan değersiz olduğunun farkındayız..
İlginize çok teşekkür ederim. 15 gün kanunen kesin süre midir?
Hala bölge çalışma md. gitmedim.
Patronlarım nisan ayının sonunda ya da Mayıs'ın 5inde ödenmeyen maaşımı vericeklerdi.
Ayın sonu geçmesine rağmen ses seda yok.
Mayıs 5'i bekleyip, onlara yine güvenmeli miyim, bilemiyorum.
İhtarname yollamanıza gerek bile yok bölge çalışma müdürlüğüne müracaat da çok gerekli değil sadece firma hakkında olumsuz bir sicil oluşturabilir. Haklarınızı almak için icraya verebilir ya da iş mahkemesine müracaat etmelisiniz.