Cevap: Yardımcı olacak yok mu?
Alıntı:
birolerdal rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba bir konuda yardımınızı rica edecektim.
Dedem 1937 doğumlu yani 81 yaşında ve akciğer kanseri kendisini hastaneye götürüp getirmekde kullanmak amaçlı ötv istisnalı bir araç almak istiyoruz ama bu araç dedemin adına olmak zorundaymış.
Anneannem ise üvey ve okuma yazması olmayan birisi kendi çocuğu yok ve kardeşleri enişteleri dedemin evinin tapusu üzerine şerh konması çocuklarına miras kalmaması sadece anneanneme mal kalması gibi için anneannemin aklına girip, dedeme baskıda bulunmuşlar. Bu nedenlerden dolayı aracı almakta tereddüt ediyoruz.
Vefat durumunda Dedemin üzerine alacağımız araçtan herhangi mağduriyet yaşamamamız için feragatname dışında hangi önlemleri almamız gerekir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Örneğin dedemden senet almamız yada onun vasiyet bırakması durumlarınınfayası olur mu yada başka çözümler önerebilir misiniz?
81 yaşındaki Dedenizin Senet vermesi bir şey değiştirmez.
Dedeniz Devlete ait SAĞLIK Kurumundan Rapor alarak Vasiyetini düzenleyebilir.
Benim düşüncem Vasisi olabilir veya Araç Parasını Bankaya Dedenin hesap Dekontuna Araç için borç verilmiştir ifadesi yazarsanız Paranızı kurtarabilirsiniz
Cevap: Yardımcı olacak yok mu?
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
81 yaşındaki Dedenizin Senet vermesi bir şey değiştirmez.
Dedeniz Devlete ait SAĞLIK Kurumundan Rapor alarak Vasiyetini düzenleyebilir.
Benim düşüncem Vasisi olabilir veya Araç Parasını Bankaya Dedenin hesap Dekontuna Araç için borç verilmiştir ifadesi yazarsanız Paranızı kurtarabilirsiniz
İlginiz için teşekkür ederim.