Cevap: Mal Sahibinin vefatı
Alıntı:
mustafa gülmer rumuzlu üyeden alıntı
ben 8 yıldır apartman dairesinde kiracıyım ve mal sahibim ile seneden seneye kira artışlarında telefonla görüşüyordum, mal sahibinin 4 ay önce vefat ettiğini gazeteden okudum,bu zaman zarfında kiramı düzenli olarak onun hesabına yatırdım. şu ana kadar bana varislerden ulaşan olmadı ne yapmalıyım ,neyle karşılaşırım,kiramı ödemeye devam etmelimiyim 8 sene öncesi kira kontratım var.
sahsi dusuncem size bisey soylenene kadar yada hesap kapatilana kadar ayni sekilde odemeye devam edin. zaten miras paylasimi yapildigi zaman oradaki parayi da paylasacaklardir.
Cevap: Mal Sahibinin vefatı
8 yıldır kiracı evsahibi ilişkiniz olduguna göre herhalde merhumun en az bir yakınının iletişim bilgisi sizde vardır hocam. Bir kere kiracı olarak kontrattan doğan haklarınız saklıdır.
Yine de nezaketen bir başsağlığı dilersiniz. Onlardan bir konuyla ilgili ek bir şey gelmezse aynen devam edersiniz.
Miras hukuku gereği merhumun hesabındaki para zaten mirasçılarına devrolacaktır.
Bu arada onlardan bir kontrat yenileme talebi gelirse, mevcut kontrat hakkınızdan feragat etmemenizi öneririm. Evsahibini sonuçta siz öldürmediniz, vefat etmiş rahmetli.
- - - Güncellendi - - -
10 yıl dolana kadar sizi çıkartamazlar mirascılar. Bunu da yazayım içiniz rahat olsun. Kanuni artışla kontratınız devam eder 2 yıl daha. Ondan sonra evsahibinin insiyatifine geçiyor ister sizden yepyeni bir kontrat talep eder (rayiç bedel civarından) ister mazeretsiz 'anahtarlarımı rica edeyim' der.
Ona yapabilecek birşeyiniz yok.