BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunda geçici olarak oluşturulacak danışma kurullarının çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, geçici danışma kurullarının oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını ve danışma kurulu üyelerine ödenecek ücretleri kapsar.
Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 11/11/1983 tarihli ve 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununun 15 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) Genel Müdür: Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürünü,
b) Karar: Geçici danışma kurulu teşkiline ilişkin kararı,
c) Kurul: Geçici danışma kurullarını,
ç) Kurum: Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunu,
d) Yönetim Kurulu: Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Yönetim Kurulunu,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Danışma Kurullarının Oluşumu, Görevleri ve Çalışma Usulleri
Danışma kurullarının oluşumu ve görevleri
MADDE 5 – (1) Kurumun 2954 sayılı Kanunda belirtilen görevleri çerçevesinde; radyo ve televizyon yayınları hakkında kamuoyunun düşünce ve dileklerini tespit etmek, ilmi veya teknik araştırmalar yaptırmak veya lüzumlu görülecek konularda özel ihtisaslarından yararlanmak amacıyla Yönetim Kurulu veya Genel Müdür tarafından, en az üç kişiden oluşmak üzere geçici danışma kurulları oluşturulabilir.
(2) Belirlenen danışma kurulu üyelerine; danışma konusu, kurul bütçesi, kurul üyelerinin isimleri, ihtisas konuları ve çalışma süreleri bildirilir.
Çalışma usul ve esasları
MADDE 6 – (1) Danışma kurullarının sekretarya hizmetleri, danışma konusuna göre Kurumca belirlenen birim tarafından yürütülür.
(2) Danışma kurullarının çalışma süresi, danışma konusunun niteliği dikkate alınarak belirlenir. Bu süre, görevlendirmeyi yapan makamın onayı ile uzatılabilir.
(3) Danışma kurullarının çalışmaları sonunda gerekçeli bir rapor hazırlanır ve bu raporlar görevlendirmeyi yapan makama sunulur.
(4) Danışma kurullarının raporlarında yer alan öneriler istişari niteliktedir.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Mali hükümler
MADDE 7 – (1) Danışma kurullarının bütçesi görevlendirmeyi yapan makam tarafından onaylanır. Genel Müdürün yetki limitini aşan bütçeler Yönetim Kurulu tarafından onaylanır.
(2) Danışma kurullarında görevlendirilen Kurum dışı kişilerden yapılacak hizmet alımı, işin niteliğine göre 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile 7/6/2008 tarihli ve 26899 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunun 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 3 üncü Maddesinin (G) Bendi Kapsamında Yapacağı Mal ve Hizmet Alımlarında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre gerçekleştirilir.
(3) Danışma kurullarında görevlendirilen Kurum personeline ödenecek bir günlük ücret, asgari ücretin bir günlük tutarını aşmayacak şekilde belirlenir.
(4) Danışma kurulları tarafından bütçe kapsamında yapılacak araştırma ve incelemeler için gerçekleştirilecek harcamalar Kurumca karşılanır.
Yürürlük
MADDE 8 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 9 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürü yürütür.