“MADDE 11 – Öğretim programları; dersler, uygulamalar, proje ve stüdyolar, laboratuvar ve atölye çalışmaları, pratik çalışmalar, eskizler, arazi üzerinde uygulamalar, seminerler, bitirme çalışması, staj ve benzeri çalışmalardan oluşabilir.
Öğretim programındaki dersler, zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki gruba ayrılır. Zorunlu dersler, öğrencinin kayıtlı bulunduğu programda almak ve başarmakla yükümlü bulunduğu dersleri tanımlar. Seçmeli dersler ise öğrencinin belirli ders grupları içinden seçerek alabileceği derslerdir. Öğretim programları, öğrencilerin Trakya Üniversitesinde bu Yönetmelik kapsamındaki başka lisans programlarından da ders alabilecekleri şekilde düzenlenebilir.
İlgili bölüm ve anabilim dallarının isteği ile yan dal ve çift ana dal eğitimi yapılabilir. Yan dal ve çift ana dal eğitimine ilişkin esaslar Senato tarafından belirlenir.
Kayıt için, diğer bazı ders veya derslerin yarıyıl sonu sınavına girme hakkı alınmış veya başarılmış olmasını gerektiren derslere, ön koşullu ders denir. Ön koşullu dersler ve ön koşulları, ilgili akademik bölüm kurulu veya programın tek bir bölüm tarafından yürütülmemesi durumunda ilgili fakülte veya yüksekokul kurulu tarafından görevlendirilen eğitim–öğretim koordinatörlüklerinin önerisi ile ilgili fakülte veya yüksekokul kurulu tarafından belirlenir ve Senatonun onayından sonra kesinleşir.”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Lisans öğrenimini tamamlayan ve genel not ortalaması AA olan öğrenciler onur öğrencisi olarak mezun olur ve onur öğrenci listesine kayıt edilirler. Disiplin cezası almış olan öğrenciler onur öğrencisi olamaz.”
MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Trakya Üniversitesi Rektörü yürütür.