Kategoriler: İnternet Medyası

YSK’nın yeni başkanı, Sayıştay Başkanının kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü olarak görev yapan Metin Yener, 22 Haziran 2021'de TBMM'de yapılan oylama ile Sayıştay Başkanı seçilmişti.
Sayıştay'ın internet sitesindeki özgeçmişe göre Metin Yener, 1972 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olan Yener, Başbakanlık'ta uzman yardımcısı olarak göreve başladı.
YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir? YSK'nin yeni başkanı Ahmet Yener, 13 Nisan 1966'da Ankara Beypazarı’nda doğdu.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989'da mezun olan Yener, Ankara hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Yener, sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulundu. 22 Aralık 2011'de Yargıtay, 2020'de YSK üyeliğine seçildi.
"İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki", "İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları", "İş Kazası ve Meslek Hastalığı", "İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları" adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunan Yener, evli ve üç çocuk babası.
Yener, 2020'de YSK üyeliğine seçilmişti.

Orijinal haber kaynağı için; Son Dakika Haberler – Milli Gazete – Milli Gazete

Benzer haberler: