Kategoriler: İnternet Medyası

Yerel seçimler sonrası partilerin TBMM’de sandalye dağılımı yeniden değişti

Yerel seçimlerde, CHP'li Burcu Köksal, Abdurrahman Tutdere, Hasan Baltacı ve Ahmet Önal'ın belediye başkanı seçilmesiyle CHP'nin sandalye sayısı 125'e; TBMM'de toplam milletvekili sayısı 594'e indi.
YEREL SEÇİMLER MECLİSİ DE ETKİLEDİ31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, illerinde belediye başkanı seçildi.
Milletvekillerinin belediye başkanlığı görevine başlamalarıyla bu isimlerin TBMM üyeliği de sona erdi. Böylece 129 olan CHP'nin milletvekili sayısı 125'e indi.
Öte yandan, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı bugün yeniden MHP'ye katıldı. Sancaklı'nın MHP'ye katılımıyla MHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı yeniden 50 oldu. Sancaklı'nın MHP'ye katılımı sonrası, Mecliste bağımsız milletvekili sayısı 5'e düştü.
MECLİSTEKİ TOPLAM VEKİL SAYISI 594'E DÜŞTÜSaadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in meclis kürsüsünde AKP iktidarının İsrail ile olan ticaretini haykırırken hayatını kaybetmesi, TİP Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve CHP'li 4 milletvekilinin belediye başkanı seçilmesiyle TBMM'de toplam milletvekili sayısı 594'e indi.

TBMM'de yerel seçim sonrası yeni oluşan sandalye dağılımı şöyle:
Adalet ve Kalkınma Partisi: 265Cumhuriyet Halk Partisi: 125Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi: 57Milliyetçi Hareket Partisi: 50İYİ Parti: 38Saadet Partisi: 20Demokrasi ve Atılım Partisi: 15Yeniden Refah Partisi: 4Hür Dava Partisi: 4Türkiye İşçi Partisi: 3Demokrat Parti: 3Emek Partisi: 2Demokratik Bölgeler Partisi: 2Demokratik Sol Parti: 1Bağımsız Milletvekili: 5Toplam: 594

Orijinal haber kaynağı için; Son Dakika Haberler – Milli Gazete – Milli Gazete

Benzer haberler: