Kategoriler: İnternet Medyası

YENİ ASKERLİK YASASI MI, KAN PARASI MI?

Yeni askerlik yasasını duyunca kanım çekildi. Bir Yemen türküsü vardır “Zengimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir.” o geldi aklıma. Yeni yasayla gençlerin bazıları askerlik yapmayacağız diye sevinebilirler ama askerlik yapmayan ne kadar adamdır tartışılır. Dahası yeni yasayla insanlar sınıflara ayrılıyor resmen. Parası olan askerlik yapmayacak üstelik parası olmayan gence kendi adına askerlik yaptıracak. Durum bu kadar vahim. Askerlik hizmeti satın alınır mı yahu, şerefin ücreti mi olur?

YASA ŞÖYLE:

Yeni askerlik yasası diye yutturularak seçim yatırımı olarak kullanılacak yasanın içeriği gerçekten düşündürücü. Birkaç adımdan oluşuyor.

1. ADIM ÜCRETLİ ASKERLİK: Balkan ülkerinin bazılarında Makedonya ve Sırbistan gibi mesela bu kanun geçerli. İsteyen asker olarak devlet memuru olabiliyor ve buna bağlı olarak maaş alıyor. Ancak bu ülkelerde zaten zorunlu askerlik hizmeti yok. İşsizliğe önlem olarak birkaç bin kişilik ordu için ücretli askerlik uygulaması var. Türkiye’de de benzer bir sisteme geçiliyor. Olay şu: Askerlik hizmetini tamamlayanlar eğer isterlerse ve bekarlarsa tezkere bırakıp er olarak askerliğe devam edebilecekler. Bu sayede asker ihtiyacı karşılanacak.

2. ADIM BEDELLİ ASKERLİK: Tabi Türkiye’deki işsizlik düşünülünce asıl niyet ortaya çıkıyor. Tezkere bırakın asker sayısı tahmin edilebileceği gibi çok fazla olacaktır. Bu durumda zorunlu askerlik kademe kademe ortadan kalkar. Böylece Genelkurmay asker sayısını karşılayınca, hükümet ücretli askerlerin maaşlarını karşılayabilmek için yollar arayacak. Birinci yol bedelli askerlik. Bu sayede askere gitmek istemeyen paralı gençler kendi yerlerine askerlik yapan gençlerin askerlik hizmetini abiyane tabirle satın almış olacak. Malesef insanlar arasında sınıf yaratılmış olacak hem de gözbebeğimiz ordu da hem “hedefimiz sınıfsız imtiyazsız toplumdur” diyen Mustafa Kemal’in ordusunda. Osmanlı ordusu için Yemen Türküsü geçerlidir: “Zengimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir.” ama cumhuriyet ordusu için… O zaman Cumhuriyet mi kalır?

3. ADIM ASKERLİĞİN KALDIRILMASI: Malesef AKP Hükümeti’nin Savunma Bakanı açıkça söyledi: “Zorunlu askerlik konusunu kaldırmayı düşüneceğiz önce yeni model bir otursun.” Zorunlu askerlik olmayan ülkelere bakın, ya savaşlarda yenilmiş ve ordu kurma hakkı masada ellerinden alınmış yada herhangi bir tehdit algısı olmayan bölgelerde kurulmuş ülkelerdir. Sevr Antlaşması’nda bizim de ordumuz dağıtılmıştı. Biz ordu kurma hakkımız için de Kurtuluş Savaşı vermedik mi? Düzenli ordumuz oluşsun diye Kuvay-ı Milliye’yi oluşturmadık mı? Şimdi kimin haddinedir Kurtuluş Savaşı’yla kurulan orduyu bozmak. 

TEOMAN ALİLİ
İLK KURŞUN

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler: