Kategoriler: İnternet Medyası

Yargıtay’dan flaş karar! Mesaide uyumak tazminatsız kovulma sebebi…

Yargıtay’dan mesaide uyuya kalanlara kötü haber geldi. Boya fabrikasında çalışan bir güvenlik görevlisinin sıcak havanın etkisiyle uyuya kalmasının ardından güvenlik görevlisi iş yerinden kovuldu. Güvenlik görevlisine kötü haberi yargıtay verdi.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi flaş bir karara imza attı ve görevde uyumanın haklı fesih sebebi olduğunu açıkladı. Bir plastik ve boya fabrikasında çalışan güvenlik görevlisinin sıcak havanın etkisiyle kendisinden geçti ve uyuya kaldı. Bunun üzerine güvenlik görevlisi işten kovuldu.

Mahkemenin ’kıdem tazminatı ödenmeli’ dediği uykucu güvenlik görevlisine kara haber Yargıtay’dan geldi. Yüksek mahkeme; mesaide uyuyanların tazminatsız şekilde kovulmasının önünü açtı.

GÖREVDE UYUMAK HAKLI FESİH SEBEBİ

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı. Güvenlik görevlisi olarak çalışan davacının saat 03.30’da yapılan kontrolde uyuduğunun tespit edilmesi nedeniyle feshedildiğine dikkat çekti. Kararda şöyle denildi: “Davacı işçi savunmasında gece saat 03.30’da tespit edilen ’uyuma’ eylemini kabul etmiş, bunu havanın sıcak olmasına bağlamıştır. Davalı işverenin fesih nedeni yaptığı diğer sebepler varit değil ve haklı fesih nedeni oluşturmasa dahi güvenlik görevlisinin nöbetinde uyuma eylemi iş güvenliğini tehlikeye düşürdüğünden başlı başına haklı fesih sebebidir. Uyuma eylemi davacının ikrarı ile sabit olup, işverenin süresinde yaptığı fesih haklı nedene dayandığından davacının kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi gerekirken yerinde olmayan gerekçe ile kabulü hatalı olup bozmayı gerektirmiştir. Temyiz olunan kararın, bozulmasına oy birliği ile karar verildi.”

Yargıtay kararı geçtiğimiz günlerde taraflara ulaşırken, benzer karar işverenlerin de elini güçlendirdi.

Haberin Tam Metni

Orijinal haber kaynağı için; İçtihat Haberleri – – Güncel Hukuk Haberleri

Benzer haberler:

    yok