Kategoriler: İnternet Medyası

Yargıtay’dan FETÖ çatı davası kararı – İçtihat Haberleri


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Yargıtay bu sanıkların “örgüt yöneticiliği” suçundan üst sınırdan cezalandırılmaları gerektiğini bildirdi. Yargıtay kararında, “Sanıkların, FETÖ/PDY’nin örgütsel faaliyet kapsamında gerçekleştirdiği ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçuna ilişkin planlama, hazırlık ve icra organizasyonunda yer aldıklarının kanıtlanamadığı, FETÖ/PDY kurucusu ve baş yöneticisi Fetullah Gülen’e doğrudan bağlı olarak faaliyet yürüten sanıkların eylemlerinin silahlı terör örgütü yönetme suçunu oluşturduğu, haberdar olsalar dahi darbe girişimine yönelik icrai davranışları mevcut olmadığından, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçundan sorumlu tutulamayacakları, kaldı ki sanıklar Kazim Avcı, Hidayet Karaca ve İlhan İşbilen’in darbe girişiminden yaklaşık 1 yıl önce bu dava dosyasının soruşturma aşamasında tutuklandıkları ve darbe girişimi esansında halen cezaevinde tutuklu bulundukları, darbe girişimine yönelik herhangi bir eylemlerinin de tespit edilemediği” kaydedildi.

Yargıtay, diğer sanıklar Dilaver Azim, Ali Çelik ve Abdülkadir Aksoy’a ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan verilen ceza ile diğer suçlardan verilen beraat kararını ise onadı.

ÇATI DAVASININ GEÇMİŞİ

FETÖ çatı davasında eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski AK Parti milletvekili İlhan İşbilen, kapatılan Zaman Gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in kuzeni Kazim Avcı’ya “Anayasa’yı ihlale teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Dilaver Azim, Ali Çelik ve Abdülkadir Aksoy’a ise “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 10 yıl 6’şar ay hapis cezası vermişti.

Örgüt elebaşı Fetullah Gülen, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde bulunduğu belirlenen örgütün sivil imamı Adil Öksüz ve kapatılan Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu firari 67 sanık hakkındaki dosyanın ise ayrılması kararlaştırılmıştı.

İstinaf incelemesini yapan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi de, 7 sanığa verdiği cezaları hukuka uygun bulmuştu.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Orijinal haber kaynağı için; İçtihat Haberleri – – Güncel Hukuk Haberleri

Benzer haberler: