Kategoriler: İnternet Medyası

Yargıtay, İstanbul Valiliği’ni işgale girişen 7 darbecinin cezasını onadı | İçtihat Haberleri


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliğini işgal etmeye çalıştıkları gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen 8 sanıktan 7’sine verilen ceza ile çoğu er 80 sanığın beraat kararını onadı.Yargıtay 3. Ceza Dairesi, darbe girişiminin ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine açılan ve 88 sanık yönünden 31 Mayıs 2018’de karara bağlanan davanın temyiz incelemesini tamamladı.

Buna göre, yerel mahkemece “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen sanıklar eski Albay Nizamettin Aydın, Sadık Efe, Erkan Tercan, Halit Turan, İsa Turhan, Mehmet Ekerbiçer ve Mehmet Umut hakkındaki hükümler onandı.

80 sanığa verilen beraat kararı uygun bulundu

Aynı suçtan mahkumiyetine hükmedilen eski yarbay Recep Karaçam hakkındaki hüküm ise bozuldu. Karaçam’ın, kendisine verilen “tatbikat ve eğitim” talimatı üzerine, Aydın’ın emir komutasında kışladan birliğiyle çıktığı anlatılan kararda, valiliğe geldikten sonra daha üst amirleri ile görüşerek, “Komutanım, bu bir eğitim değilse ben birliğimi alıp geri dönüyorum” ifadelerini kullandığı, ardından da kışlaya döndüğü anlatıldı. Bu durumun tanıklar tarafından da doğrulandığına işaret edilen kararda, Karaçam’ın eyleminin, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” kapsamında olup olmadığının değerlendirmesinin gerektiği aktarıldı.

Çoğunluğu er 80 sanığa “suç işleme kastları bulunmadığı” gerekçesiyle beraat verilmesi kararı da Yargıtay 3. Ceza Dairesince hukuka uygun bulundu.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Orijinal haber kaynağı için; İçtihat Haberleri – – Güncel Hukuk Haberleri

Benzer haberler: