Kategoriler: İnternet Medyası

Türk gazeteciler Almanya’da temaslara başladı

Türkiye Almanya Kültür Forumu ile Robert Bosch Vakfı’nın 2005’den bu yana düzenlediği ?Türkiye ile Almanya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik gazeteci programı kapsamında Türkiye’den gelen 16 gazeteci temaslarına başladı.

Türkiye Almanya ilişkileri hakkında bilgi edinmenin yanı sıra Almanya’da yaşayan Türkler hakkında fikir edinmeyi amaçlayan gezinin ilk turunda gazetecileri Köln Belediye Başkanı Elfi Scho-Antwerpes konuk etti. Köln’ün tarihi belediye sarayında düzenlenen toplantıda, Elfi Scho-Antwerpes Türk gazetecelere Köln ve bu şehirde yaşayan Türk toplumu hakkında bilgiler verdi. Köln’ün çok kültürlü bir şehir olduğunu belirten Antwerpes konuşmasında şunları söyledi.

?Bu renkli şehirde Türklerle birlikte barış içinde yaşıyoruz. Köln’de çok sayıda Türk yaşıyor ve çalışıyor. Belediye olarak Ehrenfeld semtinde inşaatı süren caminin yapımını destekliyoruz. Almanya entegrasyon konusunda birçok adım attı, bu politikaların bazıları başarılı sonuçlar doğururken bazıları ise başarısız oldu. Her yıl düzenlenen İslam Konferansı ise çok faydalı sonuçlar doğuruyor ama bu yıl Maalesef bazı tartışmalara yol açtı. Burada yaşayan toplumun entegrasyon açısından en büyük sorunu dil sorunudur. Bizim de eksikliklerimiz yok değil, örneğin Köln’de Türkler için özel huzur evi yok, ancak bu konuda çalışmalarımız sürüyor.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Elfi Scho-Antwerpes, Türkiye’de tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan gazeteci Doğan Akhanlı için de politik baskıda bulunduk, belediye olarak insanların özgürlüğü için bunu yapmaktan da çekinmeyeceklerini dile getirdi.

Türk gazeteciler, Köln’den sonra Düsseldorf ve Berlin’de gezilerine devam edecekler.

DHA

Orijinal haber kaynağı için; Samanyoluhaber – Son Haberler

Benzer haberler:

    yok