Kategoriler: İnternet Medyası

THK ihtiyaç sahiplerine kavurma dağıttı

Türk Hava Kurumu (THK) Giresun’un Görele Şubesi, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda vekaleten kesilen kurbanların etlerinden yaptırılan kavurma paketlerini muhtaç ve fakir vatandaşlara dağıttı.

THK Görele Şube Başkanı Ercan Mimiroğlu, halktan aldıklarını tekrarhalka dağıttıklarını kaydetti.

Türk Hava Kurumu’na yapılan bağış ve yardımların muhtaç ailelere yardım olarak geri döndüğünü ifade eden Mimiroğlu, “Genel merkezimizce hayırsever vatandaşlarımızın vekaleten kestirdikleri kurban etlerinden hazırlanmış kavurmalar THK Görele Şubesi Genel Saymanı Hasan Kuğu ile birlikte 72 ihtiyaç sahibi kişilere evlerinde teslim ettik.” dedi.

THK Görele Şubesi olarak her yıl elde ettikleri gelirleri muhtaç olan ailelere ve eğitime harcadıklarını belirten Başkan Mimiroğlu, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türk Hava Kurumu kurulduğu günden bu yana Türk havacılığının geliştirilmesinin yanı sıra, gelirlerinin büyük bölümünü de çeşitli kurumlarla paylaşmaktadır.

Türk Hava Kurumu’na yapılan yardımların yüzde 50’si sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına, yüzde 4’ü Kızılay’a, yüzde 3’ü sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumu ve yüzde 3’de diyanet vakfına aktarılmaktadır. Geriye kalan ’40’lık dilimde Türk hava kurumuna aktarılmaktadır.

İşte bu yüzde 40’lık gelirle de Türk hava kurumu başta havacılığının yeni nesillere sevdirilmesi ve öğretilmesi olmak üzere çeşitli kurslar açarak, yangın söndürme uçakları alarak ve kendi bünyesinde ihtiyaç sahibi insanlara destek olmaktadır.” diye konuştu.

CİHAN

Orijinal haber kaynağı için; Samanyoluhaber – Son Haberler

Benzer haberler: