Kategoriler: Gazeteler

Stajyer avukata cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen avukata 5 yıl istendi

Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Avukat S.K. ile müşteki stajyer avukat Arzu Sena T. katıldı. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı. Söz verilen müşteki T., şikayetinin devam ettiğini vurguladı. Sanık S. K. ise önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

SAVCI 5 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ

Taraf avukatlarının beyanlarının alınmasının ardından mütalaasını (görüşünü) açıklayan savcı, sanık S. K.’nin hukuk bürosunda stajyer olarak çalışan müşteki Arzu Sena T.’a sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü. Sanık tarafından bürodaki güvenlik kamerasının bozulduğunun iddia edilmesi ve aynı gün güvenlik kamerası görüntülerinin ortadan kaldırıldığı kaydedilen mütalaada, sanığın beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ifade edildi.

Mütalaada sanık S. K.’nin “Sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

SANIK SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Mütalaanın ardından söz verilen müşteki Arzu Sena T., diyecek bir şeyi olmadığını söyledi. Sanık S. K. ise mütalaayı kabul etmediğini belirterek savunma hazırlayabilmek için süre talebinde bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Müşteki avukatları mütalaayı kabul etmediklerini, eylemin sarkıntılık düzeyinde kalmadığını savunarak mütalaaya karşı beyanda bulunabilmek için süre talep etti. Sanık avukatları da mütalaayı kabul etmediklerini kaydederek süre talep etti. Mahkeme, taraf avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede 23 Ekim 2020’de Avukat S. K.’nin yanında stajyer olarak çalışan Avukat Arzu Sena T.’a Ataşehir’deki ofisinde cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülüyor.

İddianamenin değerlendirme kısmında ise olay günü kamera görüntülerinin hard diskin bozuk olması nedeniyle değiştirildiği, değiştirme görüntülerinin kamera görüntülerine de yansıdığı belirtildi. Olay gününe dair sadece bu görüntülerin elde edilmiş olmasını ve sonrasında şüphelinin müştekiye attığı mesajları dikkate alan savcı, şüpheli S. K.’nin olay gününün akşam saatlerinde güvenlik sistemi çalışanını ofisine çağırdığını belirtti. Şüpheli avukatın dosyaya delil olarak bu görüntüleri aldığını beyan etmesine rağmen şüphelinin görüntüleri aleyhe olacak şekilde değiştirdiğini iddia edilen iddianamede şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik ifadesine itibar edilemeyeceği vurgulanıyor. İddianamede sanık S. K.’nin “Cinsel saldırı” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Orijinal haber kaynağı için; Hukuki Haber

Benzer haberler: