Kategoriler: İnternet Medyası

Sokakta yaşayan evsizlere yardım eli (Özel)

Hava sıcaklığının giderek düştüğü İstanbul sokaklarında geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan evsizler, donma tehlikesine karşı zabıta ekipleri tarafından Alibeyköy’deki Tevfik Aydemir Spor Salonuna yerleştirildi. Temiz yatak ve giysinin yanı sıra karınları doyurulan evsizler ağır kış şartları boyunca burada kalacak.
Soğuk hava ve yağış etkisini sürdürürken, sokakta yaşayan onlarca kişi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Alibeyköy’deki Tevfik Aydemir Spor Salonu’na getirildi. Burada yıkanmaları sağlanarak yeni kıyafetler verilen evsizler sağlık kontrolünden geçirildi. Temiz yataklar verilen kadın-erkek, genç-yaşlı onlarca kişinin elverişsiz hava şartları boyunca spor salonunda misafir edileceği öğrenildi.
Geceyi çoğu zaman dışarıda geçirmek zorunda kaldıklarını belirten kimsesizler, sıcak ve kapalı bir ortama girmeleri nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi. Spor salonunda sıcak yemek yediklerini ve yeni kıyafet giydiklerini aktaran evsizler yaşadıkları hayatın zorluğuna dikkat çekti.

SOĞUK KIŞ GÜNÜ İKİ ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE SOKAKTA YAŞIYOR
Sokakta yaşamak zorunda kalan evsizlerden biri de 32 yaşındaki iki çocuk annesi Arife Sarı. Soğuk kış günlerinde yaklaşık 90 gündür geceleri parklarda ve otobüs duraklarında yatıp kalkan Sarı, isimleri Özge ve Özlem olan 3 yaşlarındaki iki çocuğuyla birlikte hayat mücadelesi veriyor. Termometrenin 0 dereceyi gösterdiği bu havada donma tehlikesine karşı Sarı ve iki çocuğu zabıta ekipleri tarafından spor salonuna getirildi. Özge ve Özlem her şeyden habersiz oyun oynarken, Anne Sarı çaresiz. Uzun süredir banklarda uyuduklarını ve donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını aktaran Sarı, “Bir süre babamın evinde kaldıktan sonra, kardeşimin evine gittik. Kardeşim de evlenince, onun evinden de çıkmak zorunda kaldım. 90 gündür parklarda bahçelerde oturuyorum. İki çocuğumla birlikte Yedikule’deki otobüs duraklarında geceyi geçiriyorum. Ne yapacağımı bilemez vaziyetteyim” ifadelerini kullandı.

Orijinal haber kaynağı için; Samanyoluhaber – Son Haberler

Benzer haberler: