Kategoriler: İnternet Medyası

Sakarya’da yapılabilecek 10 aktivite

Sakarya, Türkiye’nin en kalabalık yirmi ikinci ilidir. İlin ismi, topraklarından geçen Sakarya Nehri’nden gelmektedir. Sakarya ilinin merkezi ise Adapazarı’dır. Bu nedenle birçok kişi Sakarya yerine şehri Adapazarı olarak anabiliyor. Adapazarı aynı zamanda 2021 yılında Danimarka’dan aldığı ödül ile bisiklet şehri unvanına da sahip olmuştur. On altı ilçe ve belediyenden oluşan Sakarya’da toplamda altı yüz altmış sekiz mahalle yer alır.
Marmara Bölgesi’nin Çatalca – Kocaeli Bölümü’nde yer alan Sakarya’nın kuzeyinde Karadeniz, batısında Kocaeli ve Bursa, doğusunda Düzce ve güneyinde ise Bolu ile Bilecik yer alır. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Sakarya özellikle İstanbul’dan gelen ziyaretçileri ile hafta sonları oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olmaktadır. Piknik alanları, doğa yürüyüşleri ve plajları ile tercih edilen Sakarya ziyaretlerinizde yapabileceğiniz en iyi aktiviteleri bu yazımızda sizlere aktaracağız.
Maşukiye’de ATV TuruKartepe’nin eteklerinde yer alan Maşukiye, Sakarya’nın en gözde bölgelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Piknik alanları ve doğa yürüyüşleri için ayrılan parkurları ile dikkat çeken Maşukiye’de macera tutkunları için de özel aktivite alanları yer alır. ATV turları ile safari yapmak isteyen birçok kişi özellikle hafta sonlarını Maşukiye’de geçirmektedir.
Paraşüt TepeSakarya’nın Serdivan ilçesinde yer alan Paraşüt Tepe, paraşüt eğitimi almak isteyenler ve paraşüt ile aksiyon dolu anlar yaşamak isteyenler için oldukça idealdir.
Acarlar LongozuSakarya’nın kuzeyinde Karasu ve Kaynarca ilçeleri arasında yer alan ve Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longoz ormanı olan bu bölge, yaklaşık yedi yüz elli metre uzunluğundaki tahta köprü üzerinde gezilebilir. Yılın her döneminde çok sayıda ziyaretçi ağırlayan Acarlar Longozu çevresinde konaklama hizmeti veren otel, pansiyon ve su çevresine inşa edilen bungalov evler yer alır.
Sapanca GölüSakarya’nın en meşhur lokasyonlarından biri elbette Sapanca Gölü’dür. Göl etrafında yürüyüş yapılabileceği gibi ayrılan özel alanlarda piknikte yapılabilir. Aynı zamanda Sapanca Gölü’nde düzenlenen tekne turlarına katılabilir, kahvaltınızı da tekne turunda yapabilirsiniz.
Akyazı Sülüklü GölSülüklü Göl, doğa tutkunlarının en uğrak adresleri arasında yer alır. Kamp alanı olarak kullanılan bu gölde aileniz ve arkadaşlarınız ile birlikte oldukça keyifli ve huzur dolu anlar geçirebilirsiniz.
Kartepe Kayak MerkeziÖzellikle kış turizminde ön plana çıkan Kartepe, ormanları ve doğal güzellikleri ile günü birlik ziyaretlerin de en uğrak noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Aralık, ocak ve şubat aylarında Kartepe Kayak Merkezi’ne giderek hem kayak eğitimi alabilir hem de karın tadını doyasıya çıkartabilirsiniz. Kartepe Kayak Merkezi aynı zamanda sadece Sakarya için değil Türkiye için de önemli turizm bölgelerinden biri olarak bilinmektedir.
GölbaşıSapanca Gölü’nün doğu kıyısında yer alan Gölbaşı’nın içerisinde sosyal tesisler, yürüyüş parkurları, spor tesisleri, çocuklar için oyun alanları ve piknik alanları yer alır. Aynı zamanda mangal yapılabilmesi için ocaklarda bu alanda ziyaretçilere sunulmaktadır.
Karagöl YaylasıÜlkemizdeki yayla turizmi için de ayrı bir öneme sahip olan Karagöl Yaylası, Taraklı ilçe sınırlarında yer alır. Bol oksijen ve soğuk içme suları ile doğal bir tedavi merkezi olan bu yaylar, her yıl doğa severlerin kamp kurarak konakladığı noktalar arasında da yer alır. Yayla üzerinde farklı birçok yürüyüş rotaları bulunur.
Doğançay ŞelalesiGeyve ilçesinde yer alan Doğançay Şelalesi, deniz seviyesinden altı yüz metre yüksekliktedir. Şelalenin yolu, trekking parkuru olarak kullanılmaktadır. Bozulmamış doğası ile Doğançay Şelalesi, Sakarya turlarında uğranması gereken önemli lokasyonlar arasında yer alır.
Sapanca Bungalov EvleriSakarya tatilinde huzurlu ve sakin vakit geçirmek için bungalov evlerde konaklamak tercih edilebilir. Ahşaptan oluşan bu evlerde doğanın tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.

Orijinal haber kaynağı için; Son Dakika Haberler – Milli Gazete – Milli Gazete

Benzer haberler: