Kategoriler: İnternet Medyası

Obama Dinleme Yasalarını Değiştirmeye Çalışıyor

New York Times gazetesi, Obama Yönetimi’nin telekomünikasyon şirketlerinin hizmetlerinin dinlenmesine olanak tanımasını istiyor. Obama’nın oluşturduğu görev ekibi, bu konuya dair kanunu gözden geçirip daha sıkı önlemlerle uygulanmasını sağlamaya çalışıyor.

Gazetenin haberine göre, Amerika Adalet Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu FBI ve diğer istihbarat servisleri, telekomünikasyon şirketlerine kullandıkları hizmetleri izlenebilir ve dinlenebilir hale getirmeleri için daha fazla teşvik sağlanmasını istiyor.

Haberde yer alan bir rapora göre, son olarak bir terörizm soruşturmasının da dahil olduğu iki olayda, telefon ve internet şirketleri mahkemeden çıkan dinleme emirlerine rağmen haftalar hatta aylarca kanuni gereklilikleri yerine getirebilmek için uğraştı. Raporda, FBI’ın her yıl 20 milyon dolar para harcayarak bu şirketlerin kanuni sıkıntıları gidermesine yardım ettiği de belirtiliyor.

New York Times bu konudaki yeni kanun tasarısının önümüzdeki yıl Kongre gündemine gelebileceğini belirtiyor. Aslında sorun telekomünikasyon şirketlerinin hızla gelişen teknolojilere kanunun gereklilikleri uygulamakta sıkıntı yaşamasından kaynaklanıyor. Geçen ay yine New York Times’da çıkan bir haberde Beyaz Saray’ın internet şirketlerine baskı yaptığı ve Gmail ve Facebook gibi iletişim araçlarının izlenebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istediklerini yazmıştı.

Orijinal haber kaynağı için; VOA News: Haberler

Benzer haberler: